POLYGINAX i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

POLYGINAX i trudnoca

Post od Fimka »

Evo i mene kao i ostale trudnice izgleda zakacila neka infekcija kandida rekla bih, po simptomima.. E sad, meni je dr prepisao polyginax vaginalete, jos pre nego sto sam uopste imala neke simptome,kao za redovnu higijenu i odrzavanje porodjajnog kanala "cistim"..
Nisam htela da ih koristim, al kad je pocelo peckanje, svrab i ostalo sto prati kandidijazu, odlucila sam da ih kupim.. Proverim sa apotekarom, pitam da li sme da se koristi u trudnoci, on cevek procita kontraindikacije i kaze da je ok, da nigde ne pise da ja zabranjeno u trudnoci..
KAda sam dosla kuci, malo detaljnije procitam uputstvo, i lepo pod merama opreza pise "nije preporucljivo koristiti u trudnoci"... I sada, volela bih da mi neko kaze sta da radim?
Da li da ih koristim ili ne? Mislim , dr mi ih je prepisao a na njima ovo pise?
Sta raditi?
Slika
ticaba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 1:11 pm

Post od ticaba »

Ovako je meni objasnjeno. Sa stanovista farmaceuta, na njima je da se ograde, jer nisu pokazane nikakve kontraindikacije, ali adekvatna istrazivanja nisu sprovedena. Masa ginekologa prepisuju ove vaginalete, jer smatraju da nisu stetna. Meni je isto ginekolog prepisao da koristim iste, ali posto sam bila prvi put trudna i silno isprepadana, nisam htela da ih koristim iako mi je rekao da nisu stetne.
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

ja vec dve veceri koristim... za sada osecam samo poboljsanje :) infekcija se znatno smiruje :)
Slika
Odgovori