Evo i mene kao i ostale trudnice izgleda zakacila neka infekcija kandida rekla bih, po simptomima.. E sad, meni je dr prepisao polyginax vaginalete, jos pre nego sto sam uopste imala neke simptome,kao za redovnu higijenu i odrzavanje porodjajnog kanala "cistim"..
Nisam htela da ih koristim, al kad je pocelo peckanje, svrab i ostalo sto prati kandidijazu, odlucila sam da ih kupim.. Proverim sa apotekarom, pitam da li sme da se koristi u trudnoci, on cevek procita kontraindikacije i kaze da je ok, da nigde ne pise da ja zabranjeno u trudnoci..
KAda sam dosla kuci, malo detaljnije procitam uputstvo, i lepo pod merama opreza pise "nije preporucljivo koristiti u trudnoci"... I sada, volela bih da mi neko kaze sta da radim?
Da li da ih koristim ili ne? Mislim , dr mi ih je prepisao a na njima ovo pise?
Sta raditi?
POLYGINAX i trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Ovako je meni objasnjeno. Sa stanovista farmaceuta, na njima je da se ograde, jer nisu pokazane nikakve kontraindikacije, ali adekvatna istrazivanja nisu sprovedena. Masa ginekologa prepisuju ove vaginalete, jer smatraju da nisu stetna. Meni je isto ginekolog prepisao da koristim iste, ali posto sam bila prvi put trudna i silno isprepadana, nisam htela da ih koristim iako mi je rekao da nisu stetne.