anksioznost, lupanje srca , zoloft

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vdrd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:50 pm

anksioznost, lupanje srca , zoloft

Post od vdrd »

Imam anksiozni poremecaj sa jako izrazenim simptomima ka osto su
lupanje srca, podrhtavanje , uznemirenost , zujanje u usima i td.
Neuropsihijatar mi je prepisao antidepresiv zoloft, po jednu tabletu dnevno i lorazepam ujutru i uvece. Da li moze neko da mi kaze da li ovaj zoloft pomaze u lecenju jake anksioznosti ili samo moze da pogorsa stanje?
Ova moja anksioznost dugo traje- oko 2 meseca, posle stresa i pracena je hipohondrijskim strahovima. Mozda mi je zbog toga prepisan zoloft.
Molim ako neko zna nesto o ovim lekovima ili o lecenju teze anksioznosti, neka odgovori.

Nazad na vrh
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da, Zoloft se koristi kod tzv "panicnih stanja" pa i kod izrazene hipohondrije. Ukljucen vam je i anksiolitik u terapiju, tako da ste sasvim terapijski "pokriveni". Normalno, ni jedan lek nije u potpunosti bezazlen i ima svoje nezeljene i propratne efekte ali to je ipak na vasem psihijatru.
Nadam se da ste dobili odgovor na vasa pitanja.
PRIMEDBA:
Ovaj forum ne dozvoljava deljenje, niti izmenu vrste terapije i njeno doziranje! Kompletan uvid u vasu psihosomatiku ima ipak samo vas psihijatar i njemu se obratite za sve sto vas interesuje. Ovde smo da vam damo savete i razjasnjenja vasih dilema al nikako da menjamo propisane terapeutske protokole. Tako je kako je...
Pozdrav i srecna nova 2008!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
jelena555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: anksioznost, lupanje srca , zoloft

Post od jelena555 »

vdrd napisao:Imam anksiozni poremecaj sa jako izrazenim simptomima ka osto su
lupanje srca, podrhtavanje , uznemirenost , zujanje u usima i td.
Neuropsihijatar mi je prepisao antidepresiv zoloft, po jednu tabletu dnevno i lorazepam ujutru i uvece. Da li moze neko da mi kaze da li ovaj zoloft pomaze u lecenju jake anksioznosti ili samo moze da pogorsa stanje?
Ova moja anksioznost dugo traje- oko 2 meseca, posle stresa i pracena je hipohondrijskim strahovima. Mozda mi je zbog toga prepisan zoloft.
Molim ako neko zna nesto o ovim lekovima ili o lecenju teze anksioznosti, neka odgovori.

Nazad na vrh
Cao,nemoj da se brines Zoloft je extra lek,je se borim sa panicnim poremecajom vec pet godina,sve je pocelo od kad mi je deda umro,prvo sam pila flunirin 3,5 godine a sad zoloft,poanicni poremecaj je nesto vrlo neugodno i treba ce ti dosta vremena,snage i podrske da ga se oslobodis.Najbolje bi bilo kada bi isla i na psihoterapije.
jelena,pozzz
Odgovori