Molim za savet!!!

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
bmdtim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 11:50 am

Molim za savet!!!

Post od bmdtim »

Imam 30 god.,i dijabetes tipa1 6 meseci.Kada sam stigao u bolnicu imao sam glikemiju 35!Naglo sam izgubio kilazu,oko 10 kg,a ionako sam mrsav.Propisana terapija na pocetku je bila Mixtard 30,pod kojom mi je glikemija varirala od 2-20.Nakon par meseci uz konsultaciju sa svojim endokrinologom,terapija mi je promenjena,i sada koristim FlexPen,humani,disperzija 30-70,20 jed. ujutru i 18 uvece.Glikemija i dalje varira,tako da mi je stanje ne promenjeno.Rezim ishrane koju mi je propisala dijeteticarka strogo postujem.Pojavila mi se glukoza u urinu 2,koju ranije nisam imao.Bilo bi lepo kada bih dobio neki koristan savet na tu temu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mislim da za tip 1 terapija u vidu davanja insulina 2 puta dnevno nije dobra. To je za zapadni svet koji jede ujutro kod kuće i uveče kada dođe sa posla. Predlažem ti da pređeš na 4 doze.
Naravno, pod prelaskom na 4 doze mislim i na promenu vrste insulina. Dakle, jednom dnevno dugodelujući (Lantus iil Levemir) i pred obroke NovoRapid ili Apidra.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Da,da...i moj ti je savet da se raspitas kod svog lekara da predjes na intenziviranu terapiju,jer kao sto i sam vidis 2 doze dnevno nista nece uraditi.Kada ti se bude secer sredio i ti ces poceti da dobijas na tezini.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Stela, cini mi se da bi tim kvazi-endokrinolozima trebalo odrzati jedno predavanje sto se tice terapije. Ocigledno ili ne prate desavanja na svjetskom "trzistu" ili ih jednostavno ne interesuje.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Slažem se, ali to je posao profesora koji putuju Srbijom i organizuju "kontinuniranu edukaciju za lekare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti". Izgleda da je ta edukacija izgubila smisao negde usput, ili "slušaoci" sede na ušima i gledaju da im se samo upiše ime da su bili i da pokupe certifikat, bodove i tome sl...
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori