zdravo svima koji posecuju ovaj sajt, takodje i doktorima!
molim za jednu informaciju. Posto sam se pre dva meseca doselila u Beograd iz Novog Sada, trebala bih u Beogradu da se javim u Dom zdravlja konkretno na Novom Bg kako bih nastavila kontrolu dijabetesa i kako bih od doktora dobila recepte za insulinsku terapiju na kojoj sam od od pete godine.
Posto smo u NS na Poliklinici imali dijabetolosku sluzbu i svoje kartone gde smo dolazili i na mesecne kontole, dnevne bolnice, savete sa endokrinologom itd, moje pitanje je da li se u Bg to radi na isti nacin i gde da se javim ili je to sve u Domovima zdravlja, ako jeste, molim za odgovor u kojim Domovima konkretno ili moze u bilo kom?
Takodje, posto nameravam trudnocu, molim vas za informaciju da li u tom pogledu treba da se javim nekoj posebnoj sluzbi, poliklinici i tome slicno
hvala unapred na odgovorima
pomoc za informacije !!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Javi se u DZ Novi Beograd u Goce Delčeva 30 (kod starog Merkatora). Na osnovu prebivališta uputiće te na relevantnu ambulantu, pošto ih ima više i otvoriće ti karton. Ponesi lekarsku dokumentaciju ili karton iz NS-a, ako imaš.
Na žalost, nama su ukinuli savetovališta u svim domovima zdravlja, pa sve recepte, naloge i ostalo uzimaš kod lekara opšte prakse, a na osnovu naloga endokrinologa.
Ne bi bilo loše da, kad središ opštu praksu, zamoliš buduću doktorku da ti napiše uput za endokrinologiju, pa da se javiš na Institut za endokrinologiju i bolesti metabolizma pri Kliničkom centru Srbije.
Ima tu dosta dobrih lekara, ali na primer, prof dr. Dragan Micić i njegov tim tamo vode Centar za trudnice
Čudi me da ti u NS-u nisu rekli kako ćeš dalje...
Na žalost, nama su ukinuli savetovališta u svim domovima zdravlja, pa sve recepte, naloge i ostalo uzimaš kod lekara opšte prakse, a na osnovu naloga endokrinologa.
Ne bi bilo loše da, kad središ opštu praksu, zamoliš buduću doktorku da ti napiše uput za endokrinologiju, pa da se javiš na Institut za endokrinologiju i bolesti metabolizma pri Kliničkom centru Srbije.
Ima tu dosta dobrih lekara, ali na primer, prof dr. Dragan Micić i njegov tim tamo vode Centar za trudnice

Čudi me da ti u NS-u nisu rekli kako ćeš dalje...
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Kontakt:
Predlažem ti da pogledaš temu Diabeta.net žurkaaaa na vrhu i da dođeš da se upoznamo... Lepo ćeš na licinom mestu moći da pokupiš sve potrebne informacije, neizostavne tračeve i tome slično. 

-
- Saradnik
- Kontakt:
Piše ti sve lepo gore u temi, gde, kada ... Ako možeš - dođi