Kontraceptivne pilule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Kontraceptivne pilule
Planiram da predjem na kontraceptivne pilule ali sam čula od drugih devojaka da izazivaju naizmenican osecaj depresije i razdrazljivosti.
Da li je to tačno.
Isto me zanima ako su mensturacije neredovne i proporuceno je uzimanje tih pilula da li moraju da se uzimaju zauvek ili samo odredjen period, da li bi se posle prestanka uzimanja menstruacije nastavile da su redovne i koliko dugo.
Da li je to tačno.
Isto me zanima ako su mensturacije neredovne i proporuceno je uzimanje tih pilula da li moraju da se uzimaju zauvek ili samo odredjen period, da li bi se posle prestanka uzimanja menstruacije nastavile da su redovne i koliko dugo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne mislim da ces od pilula biti depresivna i razdrazljiva. Ja ih pijem 4 godine i nikada se nisam osecala tako. Naravno da ne moras da ih pijes zauvek, one ti vremenom poboljsaju ciklus, mada sve zavisi od tvog organizma. Doktor ce ti tacno odrediti koliko bi trebala da ih pijes, ako ih pijes zbog neredovnih ciklusa.
Ja sam ih pila godinu dana zbog neredovnih ciklusa, a tek onda zbog zastite.
Ja sam ih pila godinu dana zbog neredovnih ciklusa, a tek onda zbog zastite.
Jeste tacno, ali zavisi.. Kod mene je bilo izrazeno ovo sto si napisala, i kada sam prestala da ih pijem postala sam druga osoba... Ali me to nije sprecilo da ih dugo pijem.. Mislim, nije sad to toliko strasno,...Ali placljivost i razdrazljivost su bile prisutne.. Sad sam trudna pa sam opet placljiva i razdrazljiva
ahhh.. ko zna, mozda je to bio moj karakter? 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
- Noa
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
Molim vas za savet!
Vec 2 meseca koristim Yasmin tablete, i desava mi se da u krugu od 21 dan, 4 ili 5 dana imam bas jake mucnine uvece.
Tacnije, desava se par veceri da mi nije muka, onda par veceri da mi je malo muka, ali podnosljivo, i oko 4 do 5 veceri za redom da mi je bas jaka mucnina...
sta da radim? doktorka mi je rekla da je to normalno... ali meni je bas muka tih dana i jako mi smeta...
unepred hvala za odgovore!
Vec 2 meseca koristim Yasmin tablete, i desava mi se da u krugu od 21 dan, 4 ili 5 dana imam bas jake mucnine uvece.
Tacnije, desava se par veceri da mi nije muka, onda par veceri da mi je malo muka, ali podnosljivo, i oko 4 do 5 veceri za redom da mi je bas jaka mucnina...
sta da radim? doktorka mi je rekla da je to normalno... ali meni je bas muka tih dana i jako mi smeta...
unepred hvala za odgovore!
Tek prvi mjesec pijem Logest, sutra zavrsavam kutiju. Sta je cudno-sto ja vec m20 dana krvarim, znaci od kad sam dobila i pocela sa pilulama,. krvarenje nije stalo! Isla kod doktorke, kaze desava se..... Da li se nekome desilo sta slicno? Ja se strasno nerviram, zamislite da toliko vremena krvarite, i to onako, normalnim intezitetom!
I odgovor za nou, i ja sam imala mucnine, i pila u podne, pa mi je doktorka savjetovala da pomjeram svaki dan po pola sata, i pocnem uvece. I sad je bolje:)
I odgovor za nou, i ja sam imala mucnine, i pila u podne, pa mi je doktorka savjetovala da pomjeram svaki dan po pola sata, i pocnem uvece. I sad je bolje:)
- Noa
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
miiira, znam, to su i meni preporucili... da pocnem da pijem popodne...
ja sam imala isto sto i ti! Apsolutno isto... samo sto ja pijem Yasmin...
no poenta je u tome da organizam mora da ti se navikne na koriscenje hormona... bar je tako meni doktorka rekla... i zaista vec od druge kutije ni kap krvi (osim u vreme ciklusa) nisam imala!!!
sacekaj da pocnes sa drugom, pa ako ti se i onda bude nastavilo znaci da ti ne odgovaraju pilule!
cmoksy
ja sam imala isto sto i ti! Apsolutno isto... samo sto ja pijem Yasmin...
no poenta je u tome da organizam mora da ti se navikne na koriscenje hormona... bar je tako meni doktorka rekla... i zaista vec od druge kutije ni kap krvi (osim u vreme ciklusa) nisam imala!!!

sacekaj da pocnes sa drugom, pa ako ti se i onda bude nastavilo znaci da ti ne odgovaraju pilule!
cmoksy