13.05. mi je uradjena intervencija u 11 nedelji trudnoce, jer sa plodom nesto nije bilo u redu, zapravo nisu se videli bebini otkucaji. Jako tesko sam podnela ali me sada interesuje nesto.
Doktor mi je rekao da ne bi bilo pozeljno da imamo odnose 40 dana, i nemamo ih, pa nakon tri meseca opet mogu da ostanem trudna.
Da li da pocnem sa uzimanjem antibebi pilula (naravno uradila bih analize da koristim one koje bi meni bile potrebne)?
I da li je tacno da se nakon prestanka uzimanja pilula brze ostaje u drugom stanju?
Antibebi pilule nakon spontanog?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Nema pravila, neko zatrudni odmah po prestanku uzimanja pilula, a neko ne. Uglavnom nema dokazanog bioloskog razloga zasto bi pilule na to uticale.
Medjutim, ono sto jeste dokazano je da pilule snizavaju zalihe folne kiseline u zeninom organizmu, i zato se ne preporucuje da zena ostane u drugom stanju bar tri meseca po prestanku uzimanja pilule! Tri meseca pre zaceca treba povecati unos folne kiseline bez obzira da li je zena koristila pilule ili ne, da bi beba vec u prvim nedeljama imala dovoljno tog vitamina u ishrani, jer joj je tada najpotrebniji. Inace, folne kiseline ima dosta u jagodama, tako da ako zelis da zatrudnis za tri meseca, preporucujem jagode umesto pilula
Medjutim, ono sto jeste dokazano je da pilule snizavaju zalihe folne kiseline u zeninom organizmu, i zato se ne preporucuje da zena ostane u drugom stanju bar tri meseca po prestanku uzimanja pilule! Tri meseca pre zaceca treba povecati unos folne kiseline bez obzira da li je zena koristila pilule ili ne, da bi beba vec u prvim nedeljama imala dovoljno tog vitamina u ishrani, jer joj je tada najpotrebniji. Inace, folne kiseline ima dosta u jagodama, tako da ako zelis da zatrudnis za tri meseca, preporucujem jagode umesto pilula