stolica nakon operacije kamena u žuči
stolica nakon operacije kamena u žuči
Operisana sam pre 4 godine laparaskopijom,inakon operacije sam imala proliv posle svakog obroka.Doktor rekao da je to normalno dok se organizam ne navikne da više nema žučne kese.Prolivi su bili toliko učestali da imam i hemoroide,unutrašnje.I/II,povremeno koristim faktu.Sada imam kašaste stolice ujutru posle doručka ili kafe,nikada je ne pijem na prazan stomak.Prošle godine sam išla na ispitivanje,sve bilo u redu,krv,stolica,doktor kaže imam nervozna creva,ali da se uradi irigografija.Ja odustala od nje zbog konsultacije sa ginekologom pošto sam operisala levi jajovod,nakon toga imala vanmateričnu trudnoću sa rupturom roga materice,i posle carski rez.Kamen u žuči je operisan nakon svega ovoga.Inače,jesam malo nervoznija i paničarka ,pa čim se nešto uzbunim ili se iznerviram,previše obradujem,odmah imam proliv.Sada trenutno ne radim ali dok sam radila 6mes.,u prvih 3mes.kao da se situacija malo popravila,stolica je bila malo formiranija,čak se dešavaloda 2,3dana i nemam stolicu.Zbog ovoga sam sasvim sigurna da je to na nervnoj bazi,ali me interesuje kako to prolazi,i da li postoji neka dijeta?Inače moja mama isto operisana posle mene 3 mes.,i ima iste simptome, samo i posle ručka,a ja uglavnom ujutro.Ako i jeste posledica holecistektomije,da li to ostaje zauvek ili se organizam navikne bez žučne kese i posle koliko vremena?Molim odgovor lekara ili nekoga sa sličnim problemom.[b][/b]