Zamolila bih nekog da mi pojasni dijagnozu
Ca mammae l.dex. St. post mastectomiam subcutanea cum implantatio endoprothesis (maj 2006). St.post HT adj. cum FAC (VI). Adj. Nolvadex in curso. St. post irrad postop. lgl regionales. Rec. loc. haemitoracis dex. cum infiltratio cutis et meta lent. cutis. Lymphadenopathia axillae sin.
CA 15.3 - 498
Terapija je nedeljni Taxol.
Molim za pojasnjenje. Sta ovo znaci i kakva je terapija Taxolom
molba za pomoc
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 06, 2008 11:02 pm
molba za pomoc
Hvala puno na odgovoru. Zaista sam ocajna. Radi se o mojoj mami koja je operisana pre dve godine i koja je posle toga bila neverovatno disciplinovan pacijent. Redovno je isla na kontrole i radila sve trazene analize. Kako je moguce da je pre samo tri meseca sve bilo u redu a sada se opet suocavamo sa ovim. Da li neko moze da mi kaze kakva je to terapija taxolom, odnosno u kojoj je meri drugacia od hemioterapije koju je moja mama vec primala FAC HT, i u kojoj meri to moze dovesti do izlecenja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 06, 2008 11:02 pm
Zanima me zbog cega se odmah nije islo na varijantu operacije.Lekari na IORS su vrlo sturi u objasnjenjima. Njoj su svi ostali nalazi u redu, otklonjena je mogucnost metastaze. Prilikom prve operacije su odmah bili na stanovistu da je operacija neophodna. Zbog cega je sada drugacije i u kojoj meri je ovo ozbljnije. Da li je situacija slozenija ukoliko se HT prima pre operacije i zbog cega se to radi. Zaista bih zelela da malo utesim mamu, s obzirom da je prosli put tesko podnela HT i sad je jako uplasena. HT nam je zakazana za 30. jun i zanima me da li je to kasno. Zaista vise ne znam sta da mislim.