Kako sanirati hronicni gastritis

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Gmlale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 12:55 am

Kako sanirati hronicni gastritis

Post od Gmlale »

Imam 35 godine, do pre 10-tak godina nisam imao problema sa zelucem i varenjem, mogao sam da jedem bilo sta.
Pre 10-tak g. sam osetio prve simptome povisene kiseline i to mi je tak bilo na nervnoj bazi jer sam bio u nezgodnom polozaju u to vreme, no nisam na vreme reagovao i onda su mi se smetnje nastavile, a ja sam par puta odlazio lekaru i davali su mi neke ranisan, galusil i sl i od njih mi je privremeno prestajala kiselina, ali nikako nisam zalecio to.
Pre dve godine sam posle dvonedeljne terapije Omeprola, Gasvana i Klometola uradio gastroskopiju i nalaz je bio uredan seb blge upale sluznice i hipersekrecije nisu nista ozbiljnije primetili. ti lekovi su mi u jednom periodu pomogli, ali ja nisam bio disciplinovan u ishrani i zivotu i problemi su mi se polagano ponovo vratili (da kazem nisu mi potpuno ni prestali).
Od simptoma imam gotovo stalnu nadutost i povremeno pojacanu kiselinu, nadutost mi stvara problem u pojedinim fizickim akticnostima, takodje kada imam nadutost u stomaku imam i bolove u nogama (od kolena nadole), kada recimo smirim zeludac kuvanim krompirom i sl i bolovi u nogama prestaju, lekari kojima sam se zalio na ove kazu da to nema veze jedno sa drugim, no ja znam da ima jer licno osecam, dobio sam objasnjenje od jedne osobe koja se bavi jogom i masazom da je to posledica loseg varenja i da mi i bolovi u vratu takodje imaju kao uzrok lose varenje i nadutost.
Zadnji put kada sam ozbiljnije i planski uzimao terapiju stanje mi se bilo prilicno poboljsalo, no nisam dobio nekih posebnih instrukcija sto se tice nacina ishrane i dijete.
Voleo bih da sada ponovim tu terapiju ali uz pridrzavanje dijete i sl. pa su mi saveti dobrodosli.
Imam taj problem sto nemam stalni radni ritam tako da ishranu ne mogu da uskladim u isto vreme i dosta cesto jedem napolju.
Inace od terapije sam koristio:
Omeprol, Gasvan, Klometol a trenutno Altacid za suzbijanje kiseline, takodje mi je posle omeprola bi prepisan i Nexium da uzimam povremeno i ja sam ga vise puta koristio (izvanredan je).
Molim za neke savete u vezi ishrane i nacina zivota, takodje i terapije od ljudi koji su strucni i koji imaju iskustva u lecenju ove bolesti, ja nisam ozbiljan slucajali mi ova boljka dosta ometa svakodnevni zivot.
gogi_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

odg

Post od gogi_ »

Jimam takodje takav problem, nemoj piti gazirano i gledaj da izbegavas przeno;kuvana hrana je najbolja.Pij cajeve od nevena,maticnjaka i valerijane.Takodje probaj MUCOFALK laksativ sa regulaciju stolice, oblavlja crevnu floru i trcanje nije na odmet.Ja sam poceo da trcim i ubrzao sam metabolizam i odjednom sam izgubio grceve u stomaku, kiselina se smanjila, i osecam se kao nov covek.Znam kako je to coveku dodje da se ubije od bola i takvog zivota.Pozdrav :)
Odgovori