Kada piti tablete orivagil?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ktd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 3:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kada piti tablete orivagil?

Post od ktd »

Imam probleme sa upalama desni i pojave pardontalnih dzepova. Ugrađeni su mi mostovi a ostalo je samo 6 "neostruganih" zuba u donjoj vilici.
Šta raditi da se stanje popravi i da li uzimati tablete orivagil D?
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

...

Post od studentbgd »

Trebali bi da cistite kamenac na svaka 4 meseca. Da pocnete da koristite konac i interdentalne cetkice. Orvagil D bi trebao da po potrebi uvede stomatolog ako proceni da je potreban ne bi trebali sami da ga uzimate.
ktd
Novi član
Novi član

Post od ktd »

Hvala za savet :)
Molim vas kako se koriste te "interdentalne" četkice?
Kod mene ima krvarenja pri korišćenju "običnih" ulta soft četkica za osetljive desni. Upotrebljavam i vodice za higijensko ispiranje usta kao i razne tečnosti za dubinsko čišćenje dzepova.
I kako da koristim konac kad mi je uradjena protetika: cela gornja vilica je pod jednim blok mostom, kao i leva i desna strana donje vilice.
Samo 6 središnjih donjih zuba su ostali izvorno sa mojim krunicama tj. nepresvučeni.
Namučiš se kod struganja krunica i uzimanja otiska za protetiku, platiš nemali iznos i opet imaš problem :( .
Čini mi se i veći nego pre?!

Možete li mi reći gde se dobro može lečiti paradentoza. Jer ako ništa ne preduzmem, ovi "presvučeni" zubi će vremenom "isplivati" i šta ću tek onda!?

Protetika mi je rađena u decembru 2007. tj. pre 6 meseci.
Pri prethodnoj poseti zubaru, rečeno mi je da ako se dzep izmedju 6 i 7 GD ne smiri, da će mi morati od mosta "odvojiti" 7-cu i izvaditi je :o
Naravno ta izjavama me je "veoma" obradovala.
Jednom rečju, muka.
malizeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 8:13 pm

Post od malizeka »

Ukoliko ste u Beogradu,predlazem da se obratite na Kliniku za parodontologiju,u okviru Stomatoloskog fakulteta u ulici dr.Subotica.
ktd
Novi član
Novi član

Post od ktd »

:)
Hvala za preporuku.
Potrazicu tu Kliniku, a pre toga sutra cu jos jednom posetiti "svog" zubara, koji mi je uradio protetiku. Cini mi se da je i on strucan, ali da je problem oko te paradentoze "gadan".
Ima li uopste slucajeva izlecenih, ili kad te to jednom snadje samo je pitanje kada ce ti dokusuriiti?! :evil:
Odgovori