Imam probleme sa upalama desni i pojave pardontalnih dzepova. Ugrađeni su mi mostovi a ostalo je samo 6 "neostruganih" zuba u donjoj vilici.
Šta raditi da se stanje popravi i da li uzimati tablete orivagil D?
Kada piti tablete orivagil?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
...
Trebali bi da cistite kamenac na svaka 4 meseca. Da pocnete da koristite konac i interdentalne cetkice. Orvagil D bi trebao da po potrebi uvede stomatolog ako proceni da je potreban ne bi trebali sami da ga uzimate.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 3:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala za savet 
Molim vas kako se koriste te "interdentalne" četkice?
Kod mene ima krvarenja pri korišćenju "običnih" ulta soft četkica za osetljive desni. Upotrebljavam i vodice za higijensko ispiranje usta kao i razne tečnosti za dubinsko čišćenje dzepova.
I kako da koristim konac kad mi je uradjena protetika: cela gornja vilica je pod jednim blok mostom, kao i leva i desna strana donje vilice.
Samo 6 središnjih donjih zuba su ostali izvorno sa mojim krunicama tj. nepresvučeni.
Namučiš se kod struganja krunica i uzimanja otiska za protetiku, platiš nemali iznos i opet imaš problem
.
Čini mi se i veći nego pre?!
Možete li mi reći gde se dobro može lečiti paradentoza. Jer ako ništa ne preduzmem, ovi "presvučeni" zubi će vremenom "isplivati" i šta ću tek onda!?
Protetika mi je rađena u decembru 2007. tj. pre 6 meseci.
Pri prethodnoj poseti zubaru, rečeno mi je da ako se dzep izmedju 6 i 7 GD ne smiri, da će mi morati od mosta "odvojiti" 7-cu i izvaditi je
Naravno ta izjavama me je "veoma" obradovala.
Jednom rečju, muka.

Molim vas kako se koriste te "interdentalne" četkice?
Kod mene ima krvarenja pri korišćenju "običnih" ulta soft četkica za osetljive desni. Upotrebljavam i vodice za higijensko ispiranje usta kao i razne tečnosti za dubinsko čišćenje dzepova.
I kako da koristim konac kad mi je uradjena protetika: cela gornja vilica je pod jednim blok mostom, kao i leva i desna strana donje vilice.
Samo 6 središnjih donjih zuba su ostali izvorno sa mojim krunicama tj. nepresvučeni.
Namučiš se kod struganja krunica i uzimanja otiska za protetiku, platiš nemali iznos i opet imaš problem

Čini mi se i veći nego pre?!
Možete li mi reći gde se dobro može lečiti paradentoza. Jer ako ništa ne preduzmem, ovi "presvučeni" zubi će vremenom "isplivati" i šta ću tek onda!?
Protetika mi je rađena u decembru 2007. tj. pre 6 meseci.
Pri prethodnoj poseti zubaru, rečeno mi je da ako se dzep izmedju 6 i 7 GD ne smiri, da će mi morati od mosta "odvojiti" 7-cu i izvaditi je

Naravno ta izjavama me je "veoma" obradovala.
Jednom rečju, muka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 3:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hvala za preporuku.
Potrazicu tu Kliniku, a pre toga sutra cu jos jednom posetiti "svog" zubara, koji mi je uradio protetiku. Cini mi se da je i on strucan, ali da je problem oko te paradentoze "gadan".
Ima li uopste slucajeva izlecenih, ili kad te to jednom snadje samo je pitanje kada ce ti dokusuriiti?!