Temenjaca
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Temenjaca
Mojoj devojcici, staroj 2,5 godine, se na kozi glave stalno pojavljuju naslage koje lice na temenjacu. Kosu joj perem na 3-4 dana, taj deo joj namazem uljem, oprezno ocistim, ali se opet pojavi.
Probala sam da promenim sampon, ali nije bilo promena.
Zasto se to javlja i kako to resiti???
Probala sam da promenim sampon, ali nije bilo promena.
Zasto se to javlja i kako to resiti???
-
- Stalni član
Opet otvaram ovu temu jer opet imamo problem. Opet joj se pojavilo isto, ali cini mi se, u jos vecoj meri.goranai napisao:Mozda se radi o seboroicnom dermatitisu pa se predlaze sampon protiv gljivica ili Squaphan ili sebamed sa piroktolaminom
Perem joj kosu sebmed samponom, ali nemam utisak da se nesto smanjuje.
Imam par pitanja:
- da li joj te naslage treba pre paranja natapati uljem i skiati?
- da li je to trajno stanje, ili se moze jednom definitvno resiti toga?
- da li je Squaphan bolji od sebmeda? Videla sam ga u apoteci i prilicno je skup, pa me interesuje da li je i kvalitetniji? I jos, da li postoji vise tipova tog Squaphan sampona, i koji treba uzeti?
-
- Stalni član
Hvala na odgovoru, ali moram da vas zamolim za jos nekoliko odgovora, evo ponovicu
violeta napisao:Opet otvaram ovu temu jer opet imamo problem. Opet joj se pojavilo isto, ali cini mi se, u jos vecoj meri.
Perem joj kosu sebmed samponom, ali nemam utisak da se nesto smanjuje.
Imam par pitanja:
- da li joj te naslage treba pre paranja natapati uljem i skiati?
- da li je to trajno stanje, ili se moze jednom definitvno resiti toga?
- da li je Squaphan bolji od sebmeda? Videla sam ga u apoteci i prilicno je skup, pa me interesuje da li je i kvalitetniji? I jos, da li postoji vise tipova tog Squaphan sampona, i koji treba uzeti?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Prvo probajte bez ulja pa ako ne ide pre pranja natopite naslage sa uljem koje sadrzi i salicilnu kiselini. Ac.salicylici 5,0 ol Olivae i Ol Ricini jednakih delova do 100 ml
Seboroicni dermatitis je stanje a nije bolest moze i sam od sebe da nstane a moze se i ponovo javiti
Seboroicni dermatitis je stanje a nije bolest moze i sam od sebe da nstane a moze se i ponovo javiti
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
2 x nedeljno a zatim 1 x nedeljno. sampon je bezopasan ali se obicno posle 2 godine koriscenja javi rwezistencija. a do tada ce izmisliti nesto novo. To je stalna trka izmedju nas i gljivica
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.