Temenjaca

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Temenjaca

Post od violeta »

Mojoj devojcici, staroj 2,5 godine, se na kozi glave stalno pojavljuju naslage koje lice na temenjacu. Kosu joj perem na 3-4 dana, taj deo joj namazem uljem, oprezno ocistim, ali se opet pojavi.
Probala sam da promenim sampon, ali nije bilo promena.
Zasto se to javlja i kako to resiti???
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Mozda se radi o seboroicnom dermatitisu pa se predlaze sampon protiv gljivica ili Squaphan ili sebamed sa piroktolaminom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Mozete li mi jos samo reci da li su ima takvih sampona za decu ili su to samponi za odrasle.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Bebica ima 2,5 godina pa moze da koristi sampone za odrasle
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

goranai napisao:Mozda se radi o seboroicnom dermatitisu pa se predlaze sampon protiv gljivica ili Squaphan ili sebamed sa piroktolaminom
Opet otvaram ovu temu jer opet imamo problem. Opet joj se pojavilo isto, ali cini mi se, u jos vecoj meri.
Perem joj kosu sebmed samponom, ali nemam utisak da se nesto smanjuje.

Imam par pitanja:
- da li joj te naslage treba pre paranja natapati uljem i skiati?
- da li je to trajno stanje, ili se moze jednom definitvno resiti toga?
- da li je Squaphan bolji od sebmeda? Videla sam ga u apoteci i prilicno je skup, pa me interesuje da li je i kvalitetniji? I jos, da li postoji vise tipova tog Squaphan sampona, i koji treba uzeti?
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Podizem ovu temu jer mi je bitno da dobijem odgovor :D
i jos dodajem pitanje:
- koliko dugo mogu da koristim sebamed ili taj squ.... za praanje kose (ona sada ima 3 god.)?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Squaphan P sa 1,5 % salicilne kiseline 2-3 x nedeljno
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Hvala na odgovoru, ali moram da vas zamolim za jos nekoliko odgovora, evo ponovicu
violeta napisao:Opet otvaram ovu temu jer opet imamo problem. Opet joj se pojavilo isto, ali cini mi se, u jos vecoj meri.
Perem joj kosu sebmed samponom, ali nemam utisak da se nesto smanjuje.

Imam par pitanja:
- da li joj te naslage treba pre paranja natapati uljem i skiati?
- da li je to trajno stanje, ili se moze jednom definitvno resiti toga?
- da li je Squaphan bolji od sebmeda? Videla sam ga u apoteci i prilicno je skup, pa me interesuje da li je i kvalitetniji? I jos, da li postoji vise tipova tog Squaphan sampona, i koji treba uzeti?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Prvo probajte bez ulja pa ako ne ide pre pranja natopite naslage sa uljem koje sadrzi i salicilnu kiselini. Ac.salicylici 5,0 ol Olivae i Ol Ricini jednakih delova do 100 ml
Seboroicni dermatitis je stanje a nije bolest moze i sam od sebe da nstane a moze se i ponovo javiti
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Hvala.
Probacu sa tim squapham samponom, nadam se da joj to ne moze skoditi.
Pretpostavljam da tim samponom treba prati dok se problem ne resi.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Moram opet da pitam - posto vec 3 nedelje detetu perem kosu ovim squphan P samponom, naslage u kosi su se znacajno proredile skoro nestale, i koliko primecujem ne stvaraju se nove.
Recite mi, koliko dugo jos smem da joj perem kosu tim samponom i da li ce se to vratiti kada prestanem?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

2 x nedeljno a zatim 1 x nedeljno. sampon je bezopasan ali se obicno posle 2 godine koriscenja javi rwezistencija. a do tada ce izmisliti nesto novo. To je stalna trka izmedju nas i gljivica
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Hvala :D
Odgovori