Naša ćerka ima 7 godina. Operisala je treći krajnik sa 2,5 ali se on vratio nakon 6 meseci još više uvećan i proširen (sa recidivima ako sam dobro zapamtila). Umeđuvremenu su i druga dva postala jako uvećana. Išli smo 4 puta na operaciju koja nikada nije urađena iz raznoraznih razloga kao što su :mršavo i "providno" dete, produžen a-PT test, mogućnost da dete iskrvari i sl. Poslednji put sam došla sa čvrstom namerom da operišemo dete, koje teško diše, ima deformitet vilice i nepca, smanjen dotok kiseonika u organizam, malaksala je, umorna itd ,..ali nakon 4 dana ponovnih ispitivanja šalju nas kući jel niko ne želi da rizikuje. Jedino ako mi potpišemo da je sve što radimo na našu odgovornost, što nismo pristali.... Napominjem samo da nikada nije imala angine, upale ušiju izuzev gore pomenutih problema i stalno prisutne ogromne količine sekreta u nosu (čiji je bris ok). Noću hrče, ima zastoje u disanju teško ustaje itd. Osim problema zdravstvene prirode polaskom u školu su došli i novi, tipa "ona hrče", "ima isplažen jezik" itd....
Probali smo inhalacije, kapi za nos raznih vrsta, nagutali je silnim čajevima, kapima belog sleza itd...Lekari su govorili i govore kako će se smanjiti ukoliko se sekrecija nosa smanji pa valjda nemaju "podlogu"za razvijanje,ako dete duva nos,što radi najmanje 30 puta dnevno...I ništa...Šta nam je činiti????....Već smo očajni...