Neoperativni krajnici.....i šta sad?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
saraivanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Neoperativni krajnici.....i šta sad?

Post od saraivanja »

Naša ćerka ima 7 godina. Operisala je treći krajnik sa 2,5 ali se on vratio nakon 6 meseci još više uvećan i proširen (sa recidivima ako sam dobro zapamtila). Umeđuvremenu su i druga dva postala jako uvećana. Išli smo 4 puta na operaciju koja nikada nije urađena iz raznoraznih razloga kao što su :mršavo i "providno" dete, produžen a-PT test, mogućnost da dete iskrvari i sl. Poslednji put sam došla sa čvrstom namerom da operišemo dete, koje teško diše, ima deformitet vilice i nepca, smanjen dotok kiseonika u organizam, malaksala je, umorna itd ,..ali nakon 4 dana ponovnih ispitivanja šalju nas kući jel niko ne želi da rizikuje. Jedino ako mi potpišemo da je sve što radimo na našu odgovornost, što nismo pristali.... Napominjem samo da nikada nije imala angine, upale ušiju izuzev gore pomenutih problema i stalno prisutne ogromne količine sekreta u nosu (čiji je bris ok). Noću hrče, ima zastoje u disanju teško ustaje itd. Osim problema zdravstvene prirode polaskom u školu su došli i novi, tipa "ona hrče", "ima isplažen jezik" itd....
Probali smo inhalacije, kapi za nos raznih vrsta, nagutali je silnim čajevima, kapima belog sleza itd...Lekari su govorili i govore kako će se smanjiti ukoliko se sekrecija nosa smanji pa valjda nemaju "podlogu"za razvijanje,ako dete duva nos,što radi najmanje 30 puta dnevno...I ništa...Šta nam je činiti????....Već smo očajni... :cry:
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Postoji neka privatna ordinacija koja radi navodno bezkrvno uklanjanje krajnika.Mislim da se zove "Eurosleep"" ili tako nesto,ukucajte u google.Svakako treba da uklonite te krajnike,a o doktorima,sta reci,brine ih samo to da ne budu tuzeni ako zabrljaju,a ne detetovo zdravlje.
betoven24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:08 pm

Post od betoven24 »

Vidim da ste iz Panceva, ali ne vidim gde ste vodili dete. Ako niste, odvedite dete na Institut za majku i dete, ako to vec niste, pa cujte misljenje nekoga od prvoklasnikh strucnjaka. Naravno, raspitajte se ko je najbolji u oblasti krajnika.
betoven24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:08 pm

Post od betoven24 »

A da, u Sremskoj Mitrovici u bolnici rade laserski sva tri krajnika.
saraivanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 12:04 am

Post od saraivanja »

Hvala na odgovorima. Vodili smo dete u BG na institut za ORL, decije odeljenje, pri klinickom centru a u Pancevu nismo probali.
ZIGID
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 11:09 am

Post od ZIGID »

Neznam koliko vam moj slucaj moze pomoci .Moja cerka je imala isti problem sto vi kazeze disala tesko nocu je strasno hrkala i svaki put kad bi otisli kod doktora rekao bi nam istu pricu kako je suvise slaba za operaciju kako to jos uvjek nemoze s operisati i djete je non stop bilo na antibioticima skoro svake trece nedelje .kada je sve pocelo imala je 3 godine i to se vuklo tako skoro dve godine . U njenoj petoj godini preselili smo se u Francusku i ovdje smo otisli odmah kod doktora i doktor je bukvalno vikao na nas zasto smo cekali toliko dugo zar nevidimo da djete nedise kakotreba i isti dan su je ovdje operisali sa lazerom i odtada je sve u redu. Posle operacije je tako tiho disala i lepo spavala jer koliko smo se navikli na njeno hrkanje da smo nocu ustajalida proverimo da li djete dise. Nasa cerka danas ima 17 godina i od operacije je mozda dva puta pila antibiotike malte ne nezna sta je biti bolestan. Znam da vam nisam puno pomogla sa ovom pricam a li jednostavno da znate da je operacija moguca . Zelim vama i vasoj djeci sve najbolje.
Odgovori