Da li je moguca implantacija izbijenog zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
srki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 6:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li je moguca implantacija izbijenog zuba

Post od srki »

Moj klinac je pre tri godine izbio jedan prednji zub (jedinica). Zub mu je vracen ali posle 2 godine morao je da se izvadi. Trenutno koristi mobilnu protezu. Pre koji dan je bio na pregledu i doktor je rekao da se o trajnom resenju moze govoriti tek nakon sticanja punoletstva, a dotle ce morati koristiti mobilni aparat. Kao trajno resenje pominje se ugradnja mosta ili ako je moguce implantacija zuba. Ugradnja mosta znaci da ce se morati brusiti jos dva susedna zuba sto me zabrinjava. Zato je implantacija mnogo bolje resenje. Do sada sam mislio da implanatcija zuba nece biti problem, ali me je misljenje jednog stomatologa potpuno razocaralo. Rekao je da je implantacija zuba nakon tako dugog perioda (za 7 godina ce biti punoletan) veliko pitanje. kao problem pomenuo je gubljenje kostane mase koje moze da se desi. Mene zanima da li neko zna nesto vise o ovom problemu. Da li je moguca implantacija jednog zuba 7 godina nakon vadjenja. Da li postoji nacin da se sacuva kostana masa na mestu izvadjenog zuba, kako bi kasnije bila moguca implantacija. Da napomenem da su svi ostali zubi ocuvani, dobro odrzavani, bez karijesa.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Moguce je i nakon 7 god. ugraditi implantat,cak i ako dodje do neke vece resorpcije grebena postoji vestacka kost kojom se nedostatak nadoknadi.Bilo bi dobro da dete dobro odrzava oralnu higijenu,i ne postane kojim slucajem pusac,jer su to kontraindikacije za implante.
Odgovori