Molim Vas da mi malo razjasnite moje stanje ne bi li se malo umirila...
Imam 28 godina,radim...prosle godine sam ostala u drugom stanju i virus gripa koji sam lezala mesec dana pre toga se vratio..zbog visoke temerature koja je trajala 15 dana bila sam pod lekovima tako da se trudnoca zavrsila kiretazom u 7 nedelji...posle nje ciklus je dosao na 28.dan i svi posle njega su bili redovni u razmaku od 26-33 dana sto mislim mda smatra normalnim...nikakvi nenormalni bolovi,sve u granicama normale,ciklusi nekad malo jaceg inteziteta nekada slabijeg...
Na rutinskom pregledu pocetkom aprila ustanovljeno je na ginekoloskom pregledu da imam cistu sto je na ultra zvuku potvrdjeno,cista je bila promera 44x38 na desnom jajniku...data mi je terapija doksiciklinom,hemomicinom i chymoral forte drazejama....na kontroli nakon deset dana utvrdjeno je colr doplerom da je cista jos uvek tu,smanjena 26.7x15.4 nastavila sam da pijem chymoral forte....ciklusi su bili normalni i preporuceno je da posle ciklusa u maju izvadim CA125 i dodjem na kontrolu 5-6 dan ciklusa sto je i uradjeno.
Vrednost CA125 je 15,ali cista na desnom jajniku se nije povukla,sada je promera 29x18.4,a pojavila se i cista na levom jajniku koji je prilikom zadnje kontrole bio savrsen,cista je promera 25.7x20.9,preporucena je terapija primoltnor-om od 16-25 dana ciklusa 2x1 tableta ovog i sledeceg meseca da vidimo kakva ce biti reakcija.Receno je da ukoliko se ciste ne uklone ovom terapijom da mozda nije lose da se razmisli o operativnom skidanju istih jer su obe smezurane neravne povrsine sto moju doktorku buni,mada doplerom nije primetila nikakve sumnjive protoke kroz njih.
Interesuje me koliko je to ozbiljno,ja ranije nisam imala takvih problema,ciklusi su uredni,bez bolova koji su neuobicajeni,da li cu imati problema da ostanem u drugom stanju i sta mogu da ocekujem uopste...
Unapred hvala...
Cista na jajniku koja se ne povlaci....za ObGyn
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 3:54 pm