Chlamidia

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 7:21 am

Chlamidia

Post od bap »

Da li se iz lekarskog nalaza koji je dokazao da postoji clamidia može utvrditi na koji se način nosilac zarazio ?
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

e pa ovako....meni je ginekolog objasnio da se Hlamidija (ukoliko se misli na onu genitalnu.(posto postoji ocna i u grlu)) prenosi uglavnom seksualnim putem.Procenat prenosenja ovim putem se uglavnom odnosi na 90-95%,dok onaj preostali moze da se zarazi preko bazena(samo ukoliko voda u njemu nije dovoljno hlorisana,ili preko toaleta i sl).
Desavali su se slucajevi kada nevine osobe (misleci naravno na seksualno neaktivne),imaju tu bolest i neznajuci kako su je pokupile.

Jedino sam nesto nacula da se nekom metodom moze otkriti koliko je Hlamidija stara...to jest ..koliko je ko ima u organizmu..kako bi ste priblizno mogli da odredite ko bi mogao da bude eventualni prenosilac.
bap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 7:21 am

Post od bap »

A da li se iz medicinskog nalaza može utvrditi na koji se način neko zarazio klamidijom tj. da li je zaražen polnim odnosem ili pak nekim drugim načinom ?
Da li to nalaz može da pokaže ?
nićifors
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 6:27 pm

Post od nićifors »

cicamaca napisao:
Desavali su se slucajevi kada nevine osobe (misleci naravno na seksualno neaktivne),imaju tu bolest i neznajuci kako su je pokupile.
Naravno da može :roll: Eto, ja sam čuo i da nevine devojke mogu da ostanu u blaženom stanju :roll:
Što, jel ti to momak spavao sa nekom sexualno neaktivnom ?
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Ja samo prenosim ono sto mi je doktor rekao,
a moramo priznati da je on ipak ovde najstrucniji.....
MrsMoon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2005 10:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MrsMoon »

Postoje li ikakve promene (koje mozemo primetiti i na osnovu kojih mozemo sumnjati) kada je u pitanju ova bolest? Ili prosto mozemo imati klamidiju a da to i ne sumnjamo? :roll:
Odgovori