Punkcija ciste

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Punkcija ciste

Post od stefanija »

Na uz je dr je video cistu 22mm i hoce da je punktira. Da li neko moze da mi kaze kako se to obavlja, da li je bolno, da li u anesteziji i da li je to punktiranje uopste neophodno?
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od razocarana »

meni je radjena punkcija 2000god privatno u bg-u cista je bila preko 4cm trjalo je kratko vaginalno se uslo nekom dugackom iglom a sa gornje strane stomaka su drzali ultrazvuk da vide cistu.Bez anestezije nije me bolelo a nisam nista ni osetila po zavrsetku su mi u opnu od ciste ubrizgali gentamicin ili garamicin sada se vec ni nesecam i dobila inekciju u guzu decapeptil depo koja je tada bila skupa kao sam djavo nakon mesec dana cista je bila opet tu i iste velicine.tada sam digla ruke od svega sve do 2007 kada sam imala laparaskopiju i ove godine sam isla na drugu laparaskopiju i za sada je bogu hvala sve dobro primam inekciju dpherellin jednom mesecno.to ti je moje iskustvo ali ti NAGLASAVAM DA SAM IMALA ENDOMETRICNU CISTU TJ sada endometriozu.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Odgovori