DILATATIVNA KARDIOMIOPATIJA; MOLIM ZA POMOC!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mina79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 3:41 am

DILATATIVNA KARDIOMIOPATIJA; MOLIM ZA POMOC!!!

Post od Mina79 »

Moj tata ima dilataciju srca, a krajem novembra 2007. ugradjen mu je multisajt pacemaker. Koliko sam razumela, 2 dela ovog pejsmejkera imaju funkciju da odrzavaju ritam srca, a onaj treci je zaduzen da pumpa jace srce. Dva-tri meseca po ugradnji mu je bilo drasticno bolje, fantasticno se oporavio, zivnuo, stvarno se dobro osecao. Rekli su mu da, u principu, moze i da nastavi da radi, sto je on i zeleo. Negde u februaru-martu je poceo da radi. Posao inace nije fizicki tezak, a nije ni preterano stresan. Mislim da mu je polako, otkad je poceo da radi, bivalo neprimetno malo losije, da bi mu pre dva meseca krenuo (opet, kao i pre operacije) kasalj. U pocetku je mislio da je mozda nazeb, jer je tada bila epidemija gripa. Ali, to se oduzilo, pa je otisao na vanrednu kontrolu pejsmejkera, gde su utvrdili da su svi parametri u redu. Kasalj i gusenje se nastavilo. Onda su pocele da mu malo i oticu noge. Proslog petka, pre 8 dana, zadrzali su ga u bolnici, i to na opstem odeljenju, zato sto, navodno, buduci da ima ugradjen pejsmejker, nema zasto da bude na koronarnom. Medjutim, ono sto me JAKO PLASI je to sto taj otok nije nimalo spao, vec se povecao, noge su mu skroz otekle, koza je malo cak i pukla na potkolenici. I stomak mu je malo otecen, i gusi ga, nije mu bolje. Daju mu lasix, jurinex, i ne znam sta jos. Imate li neki savet, sta je najbolje raditi sada? Kako skinuti toliki edem? Postoje li neki jos nacini, ili bolji lekovi? Molim vas pomozite, uzasno se bojim, ovo mi deluje jako ozbiljno!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

I jeste jako je ozbiljno ali prvo treba ustnoviti uzrok kardiomiopatije:ishemija,miokarditis idiopatska??Inace moze se tretirati samo diureticima ,kardiotonicima i venodilatatorima da bi se miokard rasteretio i da bi se pojacala snaga srcanih kontrakcija da se krv ne bi zadrzavala u venama i nakupljala u intersticijalnim prostorima.
Odgovori