potrebno tumacenje ultra zvuka stitne zljezde

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
babaroga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 9:32 am

potrebno tumacenje ultra zvuka stitne zljezde

Post od babaroga »

Stitna zlezda urednog polozaja,lako difuzno uvecana, diskretno nehomogene ehostrukture srednjeg inteziteta odjeka,polimikrocisticno izmenjena. Mikrocisticni nodusi brojniji u desnom lobusu kaudoposteriorno do velicine 5mm,uz izdvajanje kaudalno mikrocisticnog konglomerata promera 17mm sa mikrocistama do 5mm. Mikrocisticni nodusi u levom lobusu vise difuznog rasporeda velicine do 5,6mm. Istmus oko 6,2mm AP dijametra, bey uocljivih nodusnih promena.
Obostrano u srednjoj jug. grupi reaktivne lgl levo jedna oko 9mm, desno dve transv. dijametra 7,2mm.
Radila sam hormone
T3 1,68 (ref>1,3-3,1 nmol/l)
T4 94,2 (ref>58-161 nmol/l
TSH 4,23 (ref>0,400-4,000 uIU/l)
Ima li mesta panici, i sta bi ovi nalazi ukazivali? Hvala
babaroga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 9:32 am

Post od babaroga »

Hajde da podignem svoju temu, zanima me treba li ovde neka terapija lekovima, imam 30 godina i prosle godine mi je TSH iznosio 1,7... a sada 4,3. Planiram trudnocu i zanima me da li ovi rezultati mogu uticati na istu! Da li je ovo neko oboljenje stitne zlezde?Hvala
Kalina81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:45 am

Post od Kalina81 »

Neznam šta znače rezultati,ali mogu ti reći nešto vezano za trudnoću jer je planiram i ja.Meni je lekar rekao da je bitno samo da se kontrolišeš,da ne bi došlo do nekih problema. Vađenje krvi nedeljno i kontrola na 10 vdana. I bebu ne smeš da dojiš moraš odmah da je prehranjuješ!Pozzzz
Odgovori