neobicne promene na vagini

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ravijojla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 11:26 pm

neobicne promene na vagini

Post od ravijojla »

Pre tri meseca su mi se pojavile dve tri tackice na vagini(nalik malim crnim bubuljicama),posle nekog vremena se izgube a ostane crvenilo(nisam primetila da je ovo povezano sa menstruacijom).Na kolposkopskom pregledu su mi rekli da to nisu kondilomi vec da je endometrioza ali drugi lekar mi je rekao da nije ni to vec da je pojacana pigmentacija posle porodjaja(napominjem da tada prilikom pregleda nije bilo tih crnih"bubuljica" samo crvenilo u vidu tanke linije).Radila sam papanikolau i sve je u redu ,cervikalni i vaginalni bris takodje, shillerov test je pozitivan.Jos samo da dodam desilo mi se da mi se u toku ovog ciklusa pojavilo malo krvarenje iz vagine otprilike trinestog dana sto mozda i nema nikakve veze sa ovim.Molim vas da mi odgovorite sta bi ovo moglo da bude jer sam jako zabrinuta?
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Re: neobicne promene na vagini

Post od fridakahlo »

ravijojla napisao:Pre tri meseca su mi se pojavile dve tri tackice na vagini(nalik malim crnim bubuljicama),posle nekog vremena se izgube a ostane crvenilo(nisam primetila da je ovo povezano sa menstruacijom).Na kolposkopskom pregledu su mi rekli da to nisu kondilomi vec da je endometrioza ali drugi lekar mi je rekao da nije ni to vec da je pojacana pigmentacija posle porodjaja(napominjem da tada prilikom pregleda nije bilo tih crnih"bubuljica" samo crvenilo u vidu tanke linije).Radila sam papanikolau i sve je u redu ,cervikalni i vaginalni bris takodje, shillerov test je pozitivan.Jos samo da dodam desilo mi se da mi se u toku ovog ciklusa pojavilo malo krvarenje iz vagine otprilike trinestog dana sto mozda i nema nikakve veze sa ovim.Molim vas da mi odgovorite sta bi ovo moglo da bude jer sam jako zabrinuta?
to malo krvarenje mozhe da bude ovulacija, i najverovatnije jeste.

Za ostalo nisam strucna, ali javicje se neko strucan :)
Odgovori