imam sledeci problem:
idem par meseci u teretanu. Ne dizem preterane kilaze i ne forsiram se, jer sam ranije(pre 8 godina) imao koksaki, a potom i visok krvni pritisak. I sve je to sa teretanom super, osim sto ponekada, uglavnom kad radim bench(grudni misici), posle treninga, kad sam vec legao da spavam, probudim se posle nekih sat vremean i osetim da mi je skocio krvni pritisak. Da li to moze da ima veze sa naprezanjem misici grudi u cijem predelu se nalazi srce ili nesto drugo?
sta mi predlazete?
teretana i srce
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
teretana nije mesto nizashta! osim za prenoshenje gljivica, bakterija...
lepo je vreme, sedaj na bajs pa na adu pa tri chetr kruga i ima da budesh prezadovoljan posle mesec dva
i shto se tiche ruku i nogu i topljenja vishkoova i rada srca, a minimlano cesh opterecivati zglobove!

lepo je vreme, sedaj na bajs pa na adu pa tri chetr kruga i ima da budesh prezadovoljan posle mesec dva

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pa ti si imao slican problem kao ja.. koksaki visok pritisak stalno teretana itd....
Uglavnom to sto radis benc pa ti posle skoci pritisak kad ides spavati nema nikakve veze.. Ja bih ti preporucio da batalis teretanu i das se na neki zdraviji sport, recimo plivanje, trcanje, itd..
Ja sam inace pre isto isao tako u teretanu jeo ko ludak po 5-6 obroka uzimao supplemente creatine proteine itd (nadam se da to ne radis i ti!) trenirao ko ludak 5 puta nedeljno 3god tako bez prestanka, pa popio koksaki virus, pritisak 150/110, ubrzan rad srca.. zlo.. teretana ti nikako ne moze biti zdrav "sport" kazem ti treniraj nesto normalno! gore od navedenog, p0z i srecno!
Uglavnom to sto radis benc pa ti posle skoci pritisak kad ides spavati nema nikakve veze.. Ja bih ti preporucio da batalis teretanu i das se na neki zdraviji sport, recimo plivanje, trcanje, itd..
Ja sam inace pre isto isao tako u teretanu jeo ko ludak po 5-6 obroka uzimao supplemente creatine proteine itd (nadam se da to ne radis i ti!) trenirao ko ludak 5 puta nedeljno 3god tako bez prestanka, pa popio koksaki virus, pritisak 150/110, ubrzan rad srca.. zlo.. teretana ti nikako ne moze biti zdrav "sport" kazem ti treniraj nesto normalno! gore od navedenog, p0z i srecno!