pomoc kod dijagnoze

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

pomoc kod dijagnoze

Post od protta »

zeni je ustanovljen tumor rektuma sa mogucim metastazama na plucima(kojih nije bilo ujanuaru 2008).tumor markar cea173,8,glukoza5,80,limfociti0,13,b-segmenty0,80.zanima me moze li mi neko reci kakve su šanse?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Najvaznije koliko ima tih metastaza??Jedna ili su diseminovane??U jednom plucnom krilu ili u oba??Prognoza je razlicita u svim ovim slucajevima.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

navodno ih ima tri,velicina15i7i5mm i na dnu oba plucna krila.da li je moguce odstraniti ih.hvala.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Tesko jedina indikacija za operaciju metastaza je jedna jedina solitarna metastaza a ovaj tumor je previse diseminovan.Jedina palijativna hirurgija bi bilo formiranje neke anastomoze da bi se sprecila intestinalna opstrukcija i obavezna sistemska hemioterapija.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

izvini ako postavljam suvisna pitanja,koliko je to uspesno??da li to znaci da je potrebna prvo hemoterapija?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Vidite u onkologiji lecenje moze biti radikalno(sa ciljem da se postigne izlecenje) ili palijativno(da se ublaze simptomi,popravi kvalitet zivota pri cemu izlecenje zbog prosisrenosti bolesti uopste nije moguce).
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

hvala vam.u utorak idemo na ct pluca i karlice pa cemo znati vise.u svakom slucaju hvala.
Taisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 5:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Taisa »

Molim vas da mi protumačite izveštaj mamografskog snimka:
...Pojačana kondenzacija fibrograndularnog tkiva lako narušene strukturalne građe (reč je o desnoj dojci)...
Predlaže se ultrazvučni pregled.

Imam 49 godina.

Nakon toga lekar nije uspeo da opipa bilo šta ali me je poslao na ultrazvuk sa dijagnozom displazija .... BI RADS DD 2 LD
Nečitko je, kucano mašinom, tako da sam zapisala ono što se vidi.
U njegovom izveštaju piše još da je nalaz neuverljiv.

Ultrazvuk mi je zakazan u sledeću sredu. Molim vas da mi date neko objašnjenje.
Odgovori