pre 3 dana sam prvi put osetila bol u donjem delu stomaka.. moram da napomenem da sam bila dosta aktivana prethodnih dana. stomak mi je postao tvrd i zategnut.. u knjizi "sta da ocekujete dok cekate bebu" prepoznala sam ove simptome, i tu je pisalo da se rastezu ligamenti koji drze matericu i da je to uobicajena pojava. ovo me je umirilo, jer pise i da ce mi dr. reci da je to normalna pojava..
kada sam otisla na redovan uz, dr. mi je rekla da su u pitanju kontrakcije materice i da bi trebalo da uzimam utrogestan, 3x dnevno, dok mi ne prestanu bolovi. tako mi je nonsalantno to prepisala, kao da je andol u pitanju.. ja sam, naravno, to normalno prihvatila, misleci da su u pitanju uobicajene vaginalete. mada sam joj odmah napomenula da sam bolove osetila samo jednog dana, a sutradan i dva dana posle ne.. odmah sam se zapitala kako cu znati da li uopste treba da ih stavljam..
tek odlaskom u apoteke, suocila sam se sa informacijom da se radi o progesteronu i da se ovaj lek tesko nalazi, a i da se prodaje na crno.
ok, nasla sam ga, kupila.. medjutim, pogledah u kutiju i vidim tu ima vaginaleta za 10 dana..
sada se pitam, da li uopste da pocinjem da ga koristim, jer, napomionjem, bolove vise uopste nemam..
kako da postupim, po svojoj savesti-mislim da cu mirovanjem dovoljno uticati na prestanak bolova ili da poslusam lekarku, koja mi nije rekla niti da se lek tesko nalazi, niti sta je to i kako utice, a kamoli koliku dozu da uzimam?!
molim vas za savet!