Diskus hernija L4-L5, lumboisijalgija ...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

srndach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:24 am

Post od srndach »

... cemu ljutnja?

... operacija zakazana, izvodi je najbolji u Novom Sadu (i shire) i ne trazi lovu ...

Prav za prav, sem taksija, nista do sad nisam platio ...
Svaka cast sestrama i osoblju Poliklinike (neurohirurgija) i Instituta na Kamenici...

Javljam se za dve nedelje kad izadjem iz bolnice.

Pozdrav
zekod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 12, 2008 2:28 pm

Post od zekod »

srndach javi se kad stignes i ja imam slicnu dijagnozu
zekod
Novi član
Novi član

Post od zekod »

ako si jos ziv
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

zekod pogledaj malo datume pre nego shto napishesh komentar tipa "ako si josh ziv"!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Post od acomegas »

Pravite od muve medveda. Meni je operacija trajala11h pa evo me ziv opet,a diskus hernija se operise 45 min čak se ne lezi u sok sobi.
zekod
Novi član
Novi član

Post od zekod »

tamaraft
ne mjesam babe i zabe ali zar uzrok ne bi mogla biti upala recimo zuba,krajnika,ili neceg treceg
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

kakve to ima veze sa upalom nerva?

o chemu prichate vi???
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zekod
Novi član
Novi član

Post od zekod »

do prije 2 godine sam imao problema sa bolom u ledjima oko lijeve plecke.RTG i ovi nasi DOKTORI nisu znali o cemu se radi.drzalo me je oko 3-4 godine sve dok nisam izvadio ZUB naizgled zdrav.poslije 20-ak dana sam se preporodio.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

zubi i mishici ledja nisu nikako istim nervima inervisani!

zubi i nervni pleksusi kichmenog stuba nastaju od endoderma ali ne vidim nikakvu povezanost za zubom i bolovima u ledjima! osima ko niste imali cistu ispod zuba koja je vrshila presiju na nerve vrata a oni prennosili dalje na predeo ledja...

u svakom sluchaju vash sluchaj nema veze sa ovom temom i sa stanjem osobe koaj ima lumboishialgiju!
zekod
Novi član
Novi član

Post od zekod »

moj CT nalaz od juce
L4-L5 iv prostor odrzane je visine.Vide se znaci izrazenog bubrenja/incipijentne hernije iv diska u lijevom dorzolateralnompravcu na tom nivou.Disk imprimuje prednji aspekt duralne vrece,bez znakova stenoze spinalnog kanala ili diskoradikularnog konflikta.lijevi i.v.foramen je blago suzen u extraneuralnom dijelu,lijevi je slobodan
ZAKLJUCAK
CT nalaz govori u prilog izrazenog bubrenja (incipijentne pretece hernije) L4-L5 i.v. diska u lijevom dorzolateralnom pravcu
posto mi je ovo prvi susret sa hernijom i ne znam o tome nista molio bi te da mi kazes koliko je nalaz los(ili dobar) i gdje da sa obratim fizijatar ortoped ili neurolog
srndach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:24 am

Post od srndach »

ZIV I ZDRAV!

Dosao kuci na vikend iz Jodne banje ...
Blizu mi je, 15 min peske ...
Inace me ne bi pustili ...

Izvadjen mi je ceo disk i "usisana" njegova sadrzina koja se dobrano razlila, pa je i rez duplo veci nego inace, a i ustajanje je u pocetku bilo teze i bolnije.
Medjutim, hvala Bogu i hvala doktoru i sestrama, posle sest dana sam iskocio iz kreveta i hodam normalano!
Imam problem sa duzinom hodanja jer sam dugo pre operacije lezao, pa su mi propali misici, ali i to ce doci na svoje ...

Pozdrav!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Super... Samo napred :D
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Post od acomegas »

tamaraft napisao:kakve to ima veze sa upalom nerva?

o chemu prichate vi???
Trebalo bi ljudima objasniti da hernija međupršljenskog diska nije nikakava upala nego vise traumatizacija diska gdje njegov omotač pukne i želatinska masa se razlije u spinalni kanal ili IV foramen gdje vrši kompresiju na nervne strukture.

Do hernije dolazi usled više mikrotrauma kičme i eventualno usled LOŠEG MATERIJALA OMOTAČA.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa chini mi se da smo to objashnjavali vec 100 puta a to shto neko ne chita shat pishemo zeli da se samo o njegovom problemu pricha to zaista ne zelim ni da komentarishem!
zekod
Novi član
Novi član

Post od zekod »

srndach drago mi je sto si dobro. ja se nadam da necu doci do te faze(operacija) pozdrav
Odgovori