Diskus hernija L4-L5, lumboisijalgija ...
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Diskus hernija L4-L5, lumboisijalgija ...
... imam dijagnostikovanu diskusherniju l4-l5 od svoje 18e godine.
Tada nisu pomogle nikakve terapije
Na noge me je digla 1 inekcija Ambene parenteral ...
Odlsuzio sam vojsku i sve u svemu bio miran do jesenas ...
Sedim dve godine intenzivno, bilo je krajnje vreme da se zavrsi fakultet, sad imam 32 godine ...
Ponovo ista stvar, samo sto niko nece da mi prepise inekcije.
Lose uticu na nadbubrezne zlezde ...
Od septembra se vucem po lekarima i ne znam sta da radim.
Glavni odgovor im je: "Mlad si, proci ce"
Primio sam 5 inekcija diklofenaka, tablete pijem svaki dan ...
Ne sedim ...
Sledece nedelje imam MRI ...
Posle takvog nonsalantnog tretmana, sto neurohirurga sto fizioterapeuta, strah me je operacije ...
Svasta sam cuo ...
Tada nisu pomogle nikakve terapije
Na noge me je digla 1 inekcija Ambene parenteral ...
Odlsuzio sam vojsku i sve u svemu bio miran do jesenas ...
Sedim dve godine intenzivno, bilo je krajnje vreme da se zavrsi fakultet, sad imam 32 godine ...
Ponovo ista stvar, samo sto niko nece da mi prepise inekcije.
Lose uticu na nadbubrezne zlezde ...
Od septembra se vucem po lekarima i ne znam sta da radim.
Glavni odgovor im je: "Mlad si, proci ce"
Primio sam 5 inekcija diklofenaka, tablete pijem svaki dan ...
Ne sedim ...
Sledece nedelje imam MRI ...
Posle takvog nonsalantnog tretmana, sto neurohirurga sto fizioterapeuta, strah me je operacije ...
Svasta sam cuo ...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Posle MR ce se znati shta je u pitanju i kolika su oshtecenja!
Do bilo kakve definitivne dijagnoze samo mirovanje, zashtitni polozaji koje verujem da vec i am znash poshto toliko dugo se patish sa diskushernijom...
Dikofen i dijazepami ce opustiti mishice i kao ublaziti ti bol, ali mora uzrok da se otkloni!
Ako imash koje kilo vishka odmah da ih skidash!
Pij i B vitamin, najbolje pivski kvasac!
A i ako dodje do operacije, nema chega da se plashish, to je sada toliko usavrsheno, sa minimalnim oziljcima se vrshe fixacije posle kojih se odmah sutradan dizesh iz kreveta! Ali otom potom.
Mirovanje i skidanje kila!
I ako bol dozvoljava, jachaj trbushne mishice, bar statichkim kontrakcijama - blago odigmesh lopatice od podloge i zadrzish par sekundi pa pustish i tako nekoliko puta, dok se je javi tremor mishica, ali naravno ovo samo ako bol dozvoljava, ako se bol javlja i prlilikom ovoga onda samo mirovanje!
Do bilo kakve definitivne dijagnoze samo mirovanje, zashtitni polozaji koje verujem da vec i am znash poshto toliko dugo se patish sa diskushernijom...
Dikofen i dijazepami ce opustiti mishice i kao ublaziti ti bol, ali mora uzrok da se otkloni!
Ako imash koje kilo vishka odmah da ih skidash!
Pij i B vitamin, najbolje pivski kvasac!
A i ako dodje do operacije, nema chega da se plashish, to je sada toliko usavrsheno, sa minimalnim oziljcima se vrshe fixacije posle kojih se odmah sutradan dizesh iz kreveta! Ali otom potom.
Mirovanje i skidanje kila!
I ako bol dozvoljava, jachaj trbushne mishice, bar statichkim kontrakcijama - blago odigmesh lopatice od podloge i zadrzish par sekundi pa pustish i tako nekoliko puta, dok se je javi tremor mishica, ali naravno ovo samo ako bol dozvoljava, ako se bol javlja i prlilikom ovoga onda samo mirovanje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
?!
Pokusao sam da dodjem do dr Savica, ali su mi rekli da on vise ne radi ?!
Moze da se zakaze kod dr Antica i kod dr J. Olivere koja je preuzela termine i pacijente dr Savica ...
Ne znam nista ni o jednom ni o drugom ...
Ima li neko predloga ?
Moze da se zakaze kod dr Antica i kod dr J. Olivere koja je preuzela termine i pacijente dr Savica ...
Ne znam nista ni o jednom ni o drugom ...
Ima li neko predloga ?
hm ...
... s jedne strane me raduje sto nemam te najkomplikovanije probleme, mada su mi ovi sasvim dosadili ...
Dok lezim, u gotovo svim polozajima, NEMAM bolove ...
Ali cim ustanem ...
Duze od minut i moram u cucanj ...
Radio sam MRI, ali cu snimke dobiti tek u utorak-sredu ...
Onda cemo znati, nadam se da ce moci da se i okace na ovom forumu.
pozdrav!
Dok lezim, u gotovo svim polozajima, NEMAM bolove ...
Ali cim ustanem ...
Duze od minut i moram u cucanj ...
Radio sam MRI, ali cu snimke dobiti tek u utorak-sredu ...
Onda cemo znati, nadam se da ce moci da se i okace na ovom forumu.
pozdrav!
Upravo dobijeni nalazi:
MR PREGLED LUMBOSAKRALNOG SEGMENTA KICMENOG STUBA:
uardjeni su T1W i T2W sagitalni tomogrami lumbosakralnog segmenta od Th10 do sakruma, kao i PDW transverzalni tomogrami u visini L3-S1 interverbalnih diskova.
Ispravljena je lumbalna lordoza.
Nema znakova fracture, infiltracije ili dislokacije prsljenskih tela snimljenog segmenta.
Conus medullaris nalazi se u visini L1 prsljena.
U duralnoj vreci se ne vide patoloske promene.
L3-4 IV prostor ocuvane visine, disk degenerisan uz anularno bubrenje bez stenoze kanala i kompresivnih efekata. IV forameni slobodni.
L4-5 IV prostor lako suzen, disk degenerisan uz anularno bubrenje superponirano ekstruzijom mediolateralno levo koja ispunjava lateralni recesus i komprimuje L5 koren.
Centralni spinalni kanal bez stenoze. IV forameni suzeni u ekstraneuralnom segmentu, bez radikularne kompromitacije.
L5-S1 IV prostor lako suzen, disk degenerisan pokazuje dorzomedijalnu fokalnu anularnu rupture bez stenoze kanala i kompresivnih efekata. IV forameni slobodni.
ZAKLJUCAK :
1. EKSTRUZIJA L4-5 IV DISKA MEDIOLATERALNO LEVO UZ KOMPRESIJU L5 KORENA U LATERALNOM RECESUSU, BEZ STENOZE KANALA
2. DISKOPATIJA L3-4 I L5-S1 BEZ STENOZE KANALA I KOMPRESIVNIH EFEKATA.
I fizioterapeut i jedan neurohirurg predlazu operaciju. Sutra idem kod svog neurohirurga, kazu da je najbolji ....
MR PREGLED LUMBOSAKRALNOG SEGMENTA KICMENOG STUBA:
uardjeni su T1W i T2W sagitalni tomogrami lumbosakralnog segmenta od Th10 do sakruma, kao i PDW transverzalni tomogrami u visini L3-S1 interverbalnih diskova.
Ispravljena je lumbalna lordoza.
Nema znakova fracture, infiltracije ili dislokacije prsljenskih tela snimljenog segmenta.
Conus medullaris nalazi se u visini L1 prsljena.
U duralnoj vreci se ne vide patoloske promene.
L3-4 IV prostor ocuvane visine, disk degenerisan uz anularno bubrenje bez stenoze kanala i kompresivnih efekata. IV forameni slobodni.
L4-5 IV prostor lako suzen, disk degenerisan uz anularno bubrenje superponirano ekstruzijom mediolateralno levo koja ispunjava lateralni recesus i komprimuje L5 koren.
Centralni spinalni kanal bez stenoze. IV forameni suzeni u ekstraneuralnom segmentu, bez radikularne kompromitacije.
L5-S1 IV prostor lako suzen, disk degenerisan pokazuje dorzomedijalnu fokalnu anularnu rupture bez stenoze kanala i kompresivnih efekata. IV forameni slobodni.
ZAKLJUCAK :
1. EKSTRUZIJA L4-5 IV DISKA MEDIOLATERALNO LEVO UZ KOMPRESIJU L5 KORENA U LATERALNOM RECESUSU, BEZ STENOZE KANALA
2. DISKOPATIJA L3-4 I L5-S1 BEZ STENOZE KANALA I KOMPRESIVNIH EFEKATA.
I fizioterapeut i jedan neurohirurg predlazu operaciju. Sutra idem kod svog neurohirurga, kazu da je najbolji ....
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
a kkave veze ima tvoja prehlada sa osnovnim stanjem, sa diskusom hernije?
ne meshaj babe i zabe nego otidji kod dr opshte prakse da ti poslusha pluca i pogleda grlo ako si bash zaribao!
i preslishaj se, mozda si se samo prehladio!
ne meshaj babe i zabe nego otidji kod dr opshte prakse da ti poslusha pluca i pogleda grlo ako si bash zaribao!
i preslishaj se, mozda si se samo prehladio!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.