Kiselina u crevima

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
bakeroni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 9:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kiselina u crevima

Post od bakeroni »

Imam velikih problema sa izuzetno povisenom zeludacnom kiselinom.Uradjene su mi pretrage i nadjene upale zeluca,jednjaka i creva, doduse umerenog stepena.Mene zanima zasto mene kiselina pece i u crevima.Nisam cuo jos nikoga da se na tako nesto zali.Molio bih objasnjenje ako ne lekara onda nekog ko mozda iskustva sa time.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Kiselina moze da pece samo u pocetnom delu duodenuma jer se na nivou Vaterove papile jer se tu izlucuje pankreasni sok koji ima visoku koncentraciju bikarbonata koji pomenutu kiselinu neutralisu.
bakeroni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 9:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bakeroni »

Pretpostavljam da ste lekar i zahvaljujem na odgovoru,ali mene kiselina izuzetno jako pece posebno kada je kiselina jaka cak i u donjim delovima debelog creva.Nema dela gastrointestinalnog trakta u kojem ona ne radi.Apsolutno je iskljuceno da je to subjektivni osecaj,pogotovu sto je sigmoidoskopijom dokazana upala donjeg dela creva.Laicki jedino mogu da zakljucim da je kod mene ili kiselina jaca i produktivnija u odnosu na ostale pacijente sa slicnim problemima ili nesto morfoloski nije u redu cim pece ispod tacke koju ste pomenuli.
Odgovori