Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nemoj unapred da se nerviras,pa video bi valjda da je vanmatericno.Onda bi trebalo da te boli i da krvarenje bude sve jace,a ne da je prestalo.Zelim ti sve najbolje i drzim fige.Pozdrav!
Ovo sam nasla:
"Vanmatercina trudnoca se utvrdjuje ukoliko je test na trudnocu pozitivan ,a ginekolog pri pregledu na ultrazvuku ili putem sonde ne vidi zametak..Pracena je jakim bolovima u stomaku i krvarenjem i obicno se osobe radi toga upute u bolnicu gde ne retko tek tad posle tih simptoma i otkriju trudnocu..Operacija je jedini vid jer se plod ne moze normalno razvijati ukoliko nije u materici i moze da ugrozi vitalne organe......."
Nemoj da se sekiras. Taj citat sto si navela vazi za slucaj kad dodje do rupture tube, a to se desava nesto kasnije. Posto si ti vec na startu otisla kod doce- to ce da se prati i ako se na kraju i ustanovi vanmatericna moze da se reaguje lekicima pre nego sto dodje do rupture. Ali zato je vrlo bitno da se prati porast beta hcg-a.
Drugo, jos uvek je rano da se vidi plod u materici. Tek kad beta poraste preko 1000 on moze da se vidi.
Jesi li na kraju odradila betu?
Jutros sam bila kod dr. Kaze da je sve OK, nema vanmatricne. Moguce je da je postojala trudnoca koja je otisla sa mecom.
Ispisao mi je B-vit i folnu kiselinu.