Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zdravo svima. Slucajno sam pronasla ovaj sajt i odusevljena sam.Registrovala sam se iz jednog razloga, a to je moja zabrinutost da nisam trudna. Naime, koristila sam kontraceptivne pilule diane 35, zbog policisticnih jajnika skoro dve i po godine i prestala sam pre nepunih mesec dana. Nakon prestanka imala sam odnose sa partnerom, ali bez zastite.
Iako nije ejakulirao u mene, opet sam zbog lucenja semene tecnosti tokom odnosa jako zabrinuta da nisam ostala u drugom stanju. Molim vas pomagajte. Recite mi kolika je mogucnost da sam ostala u drugom stanju.
P.S.nemam hrabrosti jos da kupim test, a trebalo bi da dobijem menstruaciju za 10-tak dana.
Moguce je da si u drugom stanju jer je veca verovatnoca da zatrunis u prvih mesec dana po prestanku uzimanja kontracepcije jer ti je telo jos puno hormona od tabletica. Sacekaj da prodje bar 7-10 dana od dana kada bi trebalo da dobijes, ako ne dobijes, kupi test i jednostavno se resi dileme. A do tada ne razmisljaj toliko o tome jer ces sebi na psihickoj bazi izazvati i umisliti da imas simptome trudnoce ako nisi trudna.
Ne mogu ti dati strucan odgovor, ali ti mogu odgovoriti iz licnog izkustva. Jedno vrijeme sam i ja pila pilule za kontracepciju i kad sam prestala, imala sam odnose kakav si ti opisala i nisam ostala u drugom stanju. Mada, neke osobe su mi rekle da se poslije kontraceptivnih pilula lakse ostaje u drugom stanju, ali meni se to ipak nije desilo....
Srecno!
maja82 napisao:Ne mogu ti dati strucan odgovor, ali ti mogu odgovoriti iz licnog izkustva. Jedno vrijeme sam i ja pila pilule za kontracepciju i kad sam prestala, imala sam odnose kakav si ti opisala i nisam ostala u drugom stanju. Mada, neke osobe su mi rekle da se poslije kontraceptivnih pilula lakse ostaje u drugom stanju, ali meni se to ipak nije desilo....
Srecno!
Hvala ti puno, pomogla si mi bar malo da ne razmisljam o tome.
pozdrav
imala sam potrebu da vam ovo saopstim, a to je da sam radila test za trudnocu, nisam imala mira, i ...............NISAM TRUDNA , ali definitivno cu obratiti paznju ubuduce.