Jako uplashena

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MajaRaketic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 3:30 am

Jako uplashena

Post od MajaRaketic »

Zdravo svima!Ako neko noze,ja bih was zamolila da mi shto pre pomognete jer sam jako uplashena.Proteklih mesec dana sam bila bolesna,imala sam koznu infekciju prouzrokowanu bakterijom Klebsiella,popila sam gomilu antibiotika i primila 14 gentamicin inekcija,izmuchila se i fizichki i psihichki....juche sam primila poslednju.U toku lechenja su mi se na rukama i nogana pojawljiwali otoci jer sam imala jake upale i welike crwene kraste....i po sawetu moje doktorke otishla sam na pregled srca...uradjen mi je EKG,i poslushala mi je disanje,rekla mi je da chuje mali kratak shum(koji inache nikada niko ranije nije chuo,a poslednjih meseci sam par puta bila kod doktora opshte prakse).Rekla mi je da je to werowatno samo funkcionalan shum i da ona ne misli da je to mana wec da je to trenutno i da ima weze sa mojom hronichnom anemijom i sa mojim trenutnim stanjem,shto p-sihichkim shto fizichkim i da ne treba da me brine ali da za swaki sluchaj uradim Ultrazwuk srca....Napominjem da sam owih mesec dana pod jakim stresom,malo sam i prehladjena,chesto mi je(werowatno na nerwnoj bazi,srce jako lupalo i osecala sam se kao da mi je srce u grlu) i da sam swaki dan i po wishe puta plakala i da su mi ziwci jako slabi owih dana,a inache sam jako mirna i stalozena osoba.Ipak,ja se jako brinem jer taj shum kod mene niko do sada nije chuo...i ne znam koliko to moze biti opasno po mene,da li se to i kako lechi?....Ewo nawodim wam nalaz:

Objektiwno u momentu pregleda,lezi na rawnom,eupnoichna je,ima blaze otoke obe potkolenice.TA-130/0 mmHg EKG-sinusni ritam PQ 0.16 frekwencija oko 120 u minuti,repolarizacija uredna.Auskulatorno radnja ritmichna,tonowi jasni,kratak shum nad aortom i pasternalno lewo.Shtitna zlezda difuzno uwecana,radjen hormonalni status koji je u redu.

DG-Anaemai hypochromicy hyposyderemica Dermatitis

I njeno mishljenje:Smatram da otoci nisu kardioloshkog porekla i da je shum samo funkcionalan ali se sawetuje EHO srca.

Molim was,pomozite mi shto pre,jako sam nerwozna i uplashena.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pa, jedina prava pomoc je da se uradi eho-srca i razjasni etiologija suma.
otoci su, najverovatnije nisu kardioloskog porekla, kao sto vam je receno - nego rezultat imunoloskog odgovora na kontakt organizma sa bakterijom
Odgovori