Postovani doktore,
molim Vas za savet.
Imam 32 godine. Pre 7 godina na UZ dojki nadjene su fibrocisticne displazije. Nakon 7 godina ponovo sam radila UZ, sad u nalazu piše fibroadenomatozne blage displazije.
Preporucena mi je kontrola na 6 - 12 meseci.
Molim Vas da mi kazete koja je razlika između fibrocisticnih i fibroadenomatoznih promena? Da li to znači da se displazije menjaju u nešto gore?
Da li je to izlecivo? Molim Vas da me posavetujete šta da radim dalje?
A planiram i trudnoću, koliko to loše može da utice na pomenute promene?
Želim Vam svako dobro i unapred se zahvaljujem!
adenomatozne displazije dojki
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Oko 22 godine bila je fibrocisticna a onda adenomatozna displazija sada 30 god., to je normalno kod devojaka koje nisu radjale, ja sam pre mesec dana bila kod onkologa i on mi je pokazao rezultate zene koja je rodila i sad je sve ok. Rekao mi je nije nista strasno, i da ce sve to proci kad zabebim. Tako da baci se na posao
i uzivaj
Mamografija se savetuje posle 45 godine, a do tada se samo radi uz.

Mamografija se savetuje posle 45 godine, a do tada se samo radi uz.
Jos jednom da ti se zahvalim.
I ja sam sa 24 godine imala fibrocisticne displazije a sada sa 32 adenomatozne promene.
A da li ti je onkolog radio UZ ili samo pregled?
Mozda bi dobro bilo da i ja odem cisto da me pogleda.
Uh, umirila si me pravo, a bas sam se bila uspanicila.
A bebu planiram vec 1,5 godinu, ali me nece...Radila sma HSG, ovaj mesec cu da radim folikulometriju, a trebala bi i hormone da uradim ali ne znam koje hormone i koji dan ciklusa se rade.To moram da se raspitam.
Zelim ti svako dobro i srdacan pozdrav!
I ja sam sa 24 godine imala fibrocisticne displazije a sada sa 32 adenomatozne promene.
A da li ti je onkolog radio UZ ili samo pregled?
Mozda bi dobro bilo da i ja odem cisto da me pogleda.
Uh, umirila si me pravo, a bas sam se bila uspanicila.
A bebu planiram vec 1,5 godinu, ali me nece...Radila sma HSG, ovaj mesec cu da radim folikulometriju, a trebala bi i hormone da uradim ali ne znam koje hormone i koji dan ciklusa se rade.To moram da se raspitam.
Zelim ti svako dobro i srdacan pozdrav!
Radila sam i pregled rucni
i uz 
Hormone ja sam testirala 3 dan ciklusa:
T3,T4,TSH (ova tri su vezana za stitnu zlezdu)
FSH,LH, Prolaktin, Estradiol, Testosteron , sve ovo 3 dan ciklusa.
A 21-23 dana ciklusa progesteron vadis (tu se vidi da li se desila ovulacija). Mislim da si trebala prvo da proveris ovulaciju i hormone pa tek onda HSG. Ali ok, ides dalje, opusteno u planiranju beke. Veliki pozdrav i tebi!

Hormone ja sam testirala 3 dan ciklusa:
T3,T4,TSH (ova tri su vezana za stitnu zlezdu)
FSH,LH, Prolaktin, Estradiol, Testosteron , sve ovo 3 dan ciklusa.
A 21-23 dana ciklusa progesteron vadis (tu se vidi da li se desila ovulacija). Mislim da si trebala prvo da proveris ovulaciju i hormone pa tek onda HSG. Ali ok, ides dalje, opusteno u planiranju beke. Veliki pozdrav i tebi!