Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Zanima me da li "recept" koji cu vam navesti moze imati neke stetne efekte... na kozu, bilo sta....
Sastojci su: Diana Forte kontraceptivne pilule, AD kapi (uljani rastvor) i Pantene Claryfaing (ili vec kako ) sampon. Tablete (sve) se izmrve npr. u avanu, pomesaju sa AD kapima i sve to onda ide u ovaj sampon.... To se promucka i onda 21 dan (svaki dan!) se sa tim pere kosa...
Drugarica je probala i za sest meseci joj je kosa od kratke dosla do skoro pola ledja. Nije imala nikakvih problema, alergije... a i kosa joj nije bila tanka, ostecena.... S obzirom da su hormoni u pitanju (pilule) koje ja licno nikada u zivotu ne bih pila, zanima me da li je rizicno stavljati ih na kozu glave? ... i da li je ovaj "recept" uopste preporucljiv ili ne?
Slican preparat pravio se sa Spironolaktonom i davao se kod androgenetske alopecije, ali sustina je u mogucnosti prodiranja do folikula dlake. Opisani recept tesko da moze to da omoguci makar i odgovarajucojh aktivnoj supstanci
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.