Recept za brzi rast kose!!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Jenny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2005 10:30 pm

Recept za brzi rast kose!!

Post od Jenny »

Zanima me da li "recept" koji cu vam navesti moze imati neke stetne efekte... na kozu, bilo sta....
Sastojci su: Diana Forte kontraceptivne pilule, AD kapi (uljani rastvor) i Pantene Claryfaing (ili vec kako :) ) sampon. Tablete (sve) se izmrve npr. u avanu, pomesaju sa AD kapima i sve to onda ide u ovaj sampon.... To se promucka i onda 21 dan (svaki dan!) se sa tim pere kosa...
Drugarica je probala i za sest meseci joj je kosa od kratke dosla do skoro pola ledja. Nije imala nikakvih problema, alergije... a i kosa joj nije bila tanka, ostecena.... S obzirom da su hormoni u pitanju (pilule) koje ja licno nikada u zivotu ne bih pila, zanima me da li je rizicno stavljati ih na kozu glave? ... i da li je ovaj "recept" uopste preporucljiv ili ne?

Unapred hvala... 8)
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Recept za rast kose

Post od mr ph. Silvio »

Ja prvi put cujem za ovu kombinaciju sastojaka za rast kose. Mislim da preparat ovakvog sastava nema nikakvu naučnu osnovu.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Slican preparat pravio se sa Spironolaktonom i davao se kod androgenetske alopecije, ali sustina je u mogucnosti prodiranja do folikula dlake. Opisani recept tesko da moze to da omoguci makar i odgovarajucojh aktivnoj supstanci
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Jenny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2005 10:30 pm

Post od Jenny »

ok, ali da li moze biti stetno tj. imati neke negativne posledice (npr. pojava bubuljica na licu...)? :roll:
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Ne moze nista lose da se desi, ali cela terapija moze da ostane bez efekta!
emanuela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 12:21 pm

Post od emanuela »

Cula sam davno ali bez sampona,samo AD kapi I tabletica,to se izmrvi i drzi na kosu sat vremena,zatim se ispere,kazu da stvarno raste...
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Vi probajte, pa javite sta se desava.
Mari01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2005 6:47 pm

Post od Mari01 »

Koliko istine ima u delovanju ovog "recepta"?I da li se uopste na bilo koji nacin ubrzati rast kose... :o
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Od preparata spravljenog po tom receptu, kosa neće porasti.
Pogledajte temu Minoxidil i opadanje kose.
Odgovori