problem

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zelkozr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 10:40 am

problem

Post od zelkozr »

Moja majka pati od bolova u zelucu. Sve je pocelo kad je izmerila pritisak i ustanovila da je veoma visok a njoj je prirodno nizak pritisak. Obisla je lekare i snimila zeludac. Za zeludac su joj rekli da je sve, samo da je na malo suzen i da se hrana sporije krece kroz njega i iz tog razloga se pojavljuje vece lucenje kiseline. Ona nema kiselinu, vec oko mesec dana pije prepisane lekove za pritisak i pritisak je stabilizovan. Cak je probala i da ga ne popije da vidi reakciju. Meri pritisak dva puta dnevno. Posle eksperimenta sa ne uzimanjem leka prvo merenje je pokazalo povisen ali drugo merenje je pokazalo normalan( oko 130/80 u proseku). Ona i dalje ima bolove pogoto kad jede. Veoma je disciplinovana i svela je hranu na samo kuvano bez masti i zacina. Bolove nema uvek ali ih ima. Ima zakazano gutanje siajlice za zeludac i pregled debelog creva. Ona je cula da u klinici ostrog ima snimanje toga svega bez gutanja sijalice. Molim Vas da mi date neki savet sta da radim i kako da joj pomognem. Ona se plasi da nije neki karcinom posto je njena majka imala rak na zelucu. Da li bi bilo dobro da je vodim u kliniku Ostrog posto sam procitao da taj neki skener jako zraci.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

je li iko pregledao zuch?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zelkozr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 10:40 am

Post od zelkozr »

Nije niko. Da li bi mogla da mi objasnis na sta sve moze da utice zuc?
Odgovori