TRUDNOCA KOD ZENA SA SPINA BIFIDOM
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
TRUDNOCA KOD ZENA SA SPINA BIFIDOM
nemam pojma da li ovo pitanje da postavljam pri ginekologiji ili pri ortopediji!!! U svakom slucaju, zanima me ako bi zena sa dijagnozom-Spina bifida- zatrunela, kako se odrzava takva trunoca, kako funkcionise, da li ima tu nekih posebnih tretmana i da li se ona moze poradjati prirodnim putem ili carskim rezom.... ???
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Mislim da je pitanje pre za ginekologiju, ali nacelno sve zavisi od toga da li je spina bifida pracena nekim dodatnim problemom, ili je samo konstatovana na rentgenskom snimku kao uzgredan nalaz (sto ce reci, slucajno otkrivena, bez pratecih tegoba).
Ako nikakvih drugih tegoba i problema nema, mislim da se porodjaj moze dovrsiti prirodnim putem, ali je ipak najbolje da konsultujete ginekologa.
Ako nikakvih drugih tegoba i problema nema, mislim da se porodjaj moze dovrsiti prirodnim putem, ali je ipak najbolje da konsultujete ginekologa.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
- Kontakt:
dijagnoza je postavljena na Banjici gde sam se javila zbog bolova koji tada bili uvecani povredom, inace sam na manju kolicinu bola i navikla ! Nemam neuroloskih deformiteta, ali imam "cvor " na donjem delu ledja, Bol pri dugom pesacenju ili jos gore stajanju u mestu. Slabiju pokretljivost, inace zivim sasvim normalno, osim sto ne mogu da dohvatim svoje prste na nogama i tako to. Hvala u svakom slucaju, prebacicu temu na ginekologiju ! pozdrav!