TRUDNOCA KOD ZENA SA SPINA BIFIDOM

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

TRUDNOCA KOD ZENA SA SPINA BIFIDOM

Post od megili »

nemam pojma da li ovo pitanje da postavljam pri ginekologiji ili pri ortopediji!!! U svakom slucaju, zanima me ako bi zena sa dijagnozom-Spina bifida- zatrunela, kako se odrzava takva trunoca, kako funkcionise, da li ima tu nekih posebnih tretmana i da li se ona moze poradjati prirodnim putem ili carskim rezom.... ???
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mislim da je pitanje pre za ginekologiju, ali nacelno sve zavisi od toga da li je spina bifida pracena nekim dodatnim problemom, ili je samo konstatovana na rentgenskom snimku kao uzgredan nalaz (sto ce reci, slucajno otkrivena, bez pratecih tegoba).
Ako nikakvih drugih tegoba i problema nema, mislim da se porodjaj moze dovrsiti prirodnim putem, ali je ipak najbolje da konsultujete ginekologa.
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Kontakt:

Post od megili »

dijagnoza je postavljena na Banjici gde sam se javila zbog bolova koji tada bili uvecani povredom, inace sam na manju kolicinu bola i navikla ! Nemam neuroloskih deformiteta, ali imam "cvor " na donjem delu ledja, Bol pri dugom pesacenju ili jos gore stajanju u mestu. Slabiju pokretljivost, inace zivim sasvim normalno, osim sto ne mogu da dohvatim svoje prste na nogama i tako to. Hvala u svakom slucaju, prebacicu temu na ginekologiju ! pozdrav!
Odgovori