Sta da radim?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Majti Maus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 02, 2008 4:49 pm

Sta da radim?

Post od Majti Maus »

Imao sam lagane bolove u zelucu ,kiselinu jaku simptome kao kod gastritisa i odem da uradim gastroskopiju.Tamo mi daju dijagnozu:REFLUX OESOPHAGITIS GR.A. HIATUS HERNIA gastritis/antritis chronica,bulbitis chr.errosiva............i daju mi da pijem terapiju Nexium,Motillium 30 dana + Kleromicin,amoksicilin ....onaj test na Helico mi nije odmah pokazao ruzicastu boju ali posle nekih 5-6 sati je dobilo boju koja pokazuje da su rezultati na bakteriju pozitivni pa sam pio celu terapiju sa antibioticima.pogresio sam jer sam pogresno pio terapiju umesto 30min pre jela nexium i motillium sam pio 10 min pre jela i dok sam bio pod terapijom sve je bilo ok.onda cim sam prestao posle 30 dana odmah mi se vracali bolovi sa kiselinom pa ponovim posle mesec dana pauze da pijem ispravno terapiju(30 min pre jela) i to uradim 15 dana ali se bolovi opet sa prestankom terapije vracaju istim cak i jacim intezitetom....i sad sam u ocajanju sta raditi ,pomaze mi ranitidin sumece ali sve to trenutacno.....molim za pomoc.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da li se pridržavate stroge dijete, više manjih redovnih obroka, nepušenja, nekafenisanja, negaziranog, nealkohola, negrickalica, nenerviranja...?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Majti Maus
Novi član
Novi član

...

Post od Majti Maus »

au Dragane ljubim ti dusu ....iskreno ne ,ali zar moram bas striktno da se pridrzavam svega toga(ne pusim,ali recimo nemogu bez semenki,jedem kad stignem,i pijem kafu i gazirano)i jel cu morati do kraja zivota da zivim ko vrabac i da se tako hranim.Mislim sam da cu sa tom terapijom moci bar lagodnije da zivim....ali sam se ocigledno prevario....sta mi savetujes i sta kaze ova dijagnoza jel samo gastritis ili nesto drugo?...recimo danju i tako i tako ali kad legnem nocu krecu bolovi i kiselina ,pogotovu kad se okrecem....unapred hvala.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

ne, nemate samo gastritis. Imate hronični gastritis, hijatus herniju, uplu jednjaka i čir na bulbusu dvanaestopalačnog creva.
Džabe sva terapija ukoliko se ne pridržavate gore navedenog.
Ukratko - lakše varljiva hrana, što više manjih obroka, redovni obroci, poslednji obrok bar 4-5h pre spavanja, nikako pred spavanje! Nema gaziranog, kafe, kiselog, ljutog, jače začinjenog, semenki, kikirikija, pistaća, indijskih oraščića, ostalih jako začinjenih grickalica... Nema alkohola!
Šta vam je, to vam je ali bar nećete imati tegoba i lečenje će imati efekta a nakon izlečenja ulkusa na bulbusu, moći ćete malo sebi i da date oduška pa po nekad i da prekoračite dijetu :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Majti Maus
Novi član
Novi član

...

Post od Majti Maus »

svaka ti je zlatna...o ovom ciru mi nista nisu rekli....i interesuje me kako da izlecim ovaj bulbus kad sam prestao da pijem terajipu,i sta mi ti predlazes da pijem.....jedno VELIKO HVALA!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ukoliko se i pored dijete koju sam naveo situacija ne smiri, onda nova tura terapije: Helicocin + Controloc, a u slučaju da i nakon te terapije ostanu iste tegobe, ne "gine" vam ponovna gastroduodenoskopija.
Majti Maus
Novi član
Novi član

...

Post od Majti Maus »

jel gastroduodenoskopija isto sto i gastroskopija?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Isto. U standardnoj "gastroskopiji" gleda se i dvanaestopalačno crevo tj duodenum, otud ime.
Odgovori