metastaze na mozgu

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vesko21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 11:24 pm

metastaze na mozgu

Post od vesko21 »

Zdravo svima,

Nakon soka koji sam prosao posle saznanja da moja majka boluje od kancera,sabrah se i odlucih da se vise informisem o ovom zlu koje uzima sve veceg maha.
Naime ,moja mama je otisla u klinicki centar na odeljenje plucnih bolesti da bi joj uradili bronhoskopiju pluca,posto je lekar na skeneru prethodno uocio neku fleku.
U bolnicu je otisla potpuno normalno i normalno je hodala.Peti dan su joj otkazale noge i pala je, a dezurni lekar (posto je bio vikend) ,nije se ni pojavio na odeljenju da je barem elementarno pregleda.
Nakon uradjene bronhoskopije je otpustena iz bolnice,ali jedva se kretala i motorika levih ekstremiteta je nepravilna.
Odmah sam je odveo na skener ,gde joj je i ustanovljene 2 metastaze,a rezultat bronhoskopije je hronicni bronhitis(doktor misli da je primarni tumor dublje u plucima,te mu bronhoskopijom nisu doprli do njega)

Molim sve one koji mogu bilo kakvim informacijama da mi pomognu sta i kako dalje da mi odgovore.
Konxilijum ima zakazan na plucnom odeljenju klinickog centra u utorak 13.05.2008.

Pozdrav svima i podrska
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Iz sličnog iskustva (samo obrnutog) mogu da pretpostavim da će je prebaciti prekoputa na neurohirurgiju.
Kod nas je bio obrnut slučaj-prvo se oduzela leva strana+šlog, pa je skenerom utvrdjeno "nešto" na mozgu. Operisana je, to je izvadjeno, ali su usput pronašli tumor na plućima. I dalje je slaba za bronhoskopiju......

Nisam lekar, ovo što ti pišem uzmi sa rezervom, ne znam pravo opšte stanje, mesto gde se metastaze nalaze, ali pretpostavljam da bi trebalo da je operišu kako bi to prestalo da vrši pritisak na mozak. Obzirom da joj se leva strana oduzima, to bi trebalo da se nalazi sa desne strane mozga, ali ovo su samo moja nagadjanja.

Nadam se da će sve biti ok, piši šta se dešava.

Pozz, majja
Odgovori