papa III grupa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
cinderela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 3:01 pm

papa III grupa

Post od cinderela »

Pre tri nedelje dobila sam rezultat papa III grupa, uradjena je biopsija, stigao je nalaz i trazi se HSV tipizacija. Zanima me gde je najbolje da se izvrsi analiza u Beogradu po mogucstvu privatno?
delight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 1:11 am

Post od delight »

Juce sam dobila nalaze papa testa IIIa ascus grupa, odmah uradila vag i endoc bris na klamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Dok ne stignu rezultati zamolila bih da mi neko odgovori sta znaci ta ascus grupa i da li je tada biopsija neophodna.
Ja sam se ziva isprepadala jer sam uvek do sad bila II grupa, a lekarka dok je uzimala briseve rekla je da to nije strasno da ima nekih promena ali neodredjenih i da ne panicim, sto me nije bas i smirilo...
Unapred zahvalna na odgovorima..
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Da. Dobro je rekla. To znaci da ne znaju kakve su promene u pitanju...da li su upalne..ili je mozda nesto drugo...ali i ukoliko je drugo nije strasno jer je to papa III.
U zavisnosti od lekara..i kolposkopije...reci ce sta dalje. Najverovatnije kontrola za 3 meseca...neki antibiotici ako je upala, pa ponovo papa test. Ukoliko se nista ne promeni na bolje , verovatno ce raditi biopsiju , cisto da vide da li treba da se odkloni taj deo koji nije naj...
U medjuvremenu, probaj caj virak. Pije se 42 dana.
Dosadna sam vise sa tim, ali aj sam uvek za alternativu, pre no se proba nesto drasticno. Naravno, mozes da pitas i lekara sta misli o tome.
delight
Novi član
Novi član

Post od delight »

Jao, hvala na brzom odgovoru malo sam se primirila.
Sad jos jedno pitanje, ako nalazi briseva, daj Boze budu u redu, dal je preporucljivo i pored nalaza papa testa da se ostane u drugom stanju ili se preporucuje terapija dok papa ne bude II?
Jos jednom hvala na odgovoru i veliki pozdrav
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

E ovako...ja sam cula da je trudnoca , kod problema sa grlicem reparativna...odnosno da je pozeljna , jer obnavlja grlic...
Naravno, to sve pod uslovom da promene nisu bas lose...i da nema neke upale, jer onda valjda prvo ona mora da se leci, kako ne bi doslo do prekida trudnoce.
Ovo prvo sam direktno cula od svog ginekologa...tako da je provereno;)
delight
Novi član
Novi član

Post od delight »

Uf, sad mi je malo lakse.
U svakom slucaju, videcu sutra rezultate briseva i sta ce cika gisa da kaze pa cu to podeliti sa vama, cisto da ako neko bude bio u slicnoj situaciji zna sta mu je ciniti.
TA, hvala na odgovoru i veliki pozdrav za sve.
delight
Novi član
Novi član

Post od delight »

Evo i ja konacno kao sto sam obecala...
Bila na kontroli, cika doca mi lepo objasnio da ne brinem, da je to najverovatnije upala neka bila, pogledao rezultate briseva, chlamydia negativna, mycoplasma negativna, ureaplasma slabo pozitivna, i candida u brisu vagine veliki broj i u brisu cerviksa mali broj.
Dobila terapiju vaginalete kombinacija Eritromicin i Nystatin 10 kom.
Ipak zato sto je bila III grupa papa testa moram na kontrolu za 4 meseca, ali ponovio da je to najverovatnije upala bila i da je zato rezultat bio takav.
Smirila sam se malo, guram vaginalete i iskreno se nadam da je to to.
Eto pa mozda nekom pomogne.
Pozdrav i puno srece svima.
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sophia777 »

Bas mi je drago sto je sve ok. Nadam se da ces uskoro otkloniti upalu i da ces biti potpuno zdrava!!!
Odgovori