Bol na levom delu stomaka sa proljevom (severin i ostali)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Bol na levom delu stomaka sa proljevom (severin i ostali)

Post od Emiz »

Severin vidim da si doktor molim te da mi pomognes a i svi ostali koji mi mogu pomoci - Imam veliku bol ne levom delu stomaka negde sipod pupka i proljev negde izmedzu 3-4 puta na dan. To traje negde oko 2-3 nedelje, i bol soecam neprekinuto a kad izadzem u vece (kad imam stolicu) ona mi malo bol prodze. Bila sam kod doktora i uradio mi je neke krve analize i rekao mi je da imam Helicobacter pilory. Pila sam antibiotike i bila sam oped na pretarage i doktor mi je rekao da je bakterija jos uvek tu ali da nije toliko izrazena, i da proljev moze da bude uzrok bakterije.
Dali to moze bude od toga? Htela sam da idem na gasrtroskopiju i da vidim odakle dolazi ta bol na levoj strani i uzrok cega je proljev. Dali se moze vidieti na gastroskopiji debelo crevo ili treba da uradim CT, zato sto sumnjam da je Coloitis? Molim vas da mi pomognete o cemu se radi i dali je neko od vas imao slican problem? A kad budem uradila te pretrage poslacu vam nalaze.
Koje analize mi preporucujete da uradim?
Pomozite kome je potrebno
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Koprokultura ,kks i biohemija za pocetak ,a ako se ne dokaze infektivni agens onda kolonoskopija.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Severus a sta je to kks i biohemija? A sto se tice kolonoskopije to sam uradila prije godinu dana (ali pod nazivom endoskopija ,neznam jel to isto?)jer i tada sam imala istu bol na levoj strani samo sto nije bilo dijareje a dijagnoza je bila :
NAP: vanjski analni pregled uocava jedan laksi vlazni eczem
RT: Labavi analni sfinkter
RRS: Ulaz sa instrumentom do 25 cm. Ljigavica po celloj duzini sa jedon laksom hiperemiom, bez ulcerativnih, tumefakcija ili drugih promena, osim jedne izrazene inekcione mreze krvnih sudova.
Eto to je bilo tokom pregleda tada. Mene starh najgoreg? Molim te kazi mi vise za tu dijagnozu i dali treba opet da uradim taj test a toliko mi se gadi od njega jer je uzasno?
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

severus dali je isto rektoskopija i kolonoskopija. i molim te da mi odgovoris na predhodno pitanje?
unapred fala
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Emiz napisao:Severus a sta je to kks i biohemija? A sto se tice kolonoskopije to sam uradila prije godinu dana (ali pod nazivom endoskopija ,neznam jel to isto?)jer i tada sam imala istu bol na levoj strani samo sto nije bilo dijareje a dijagnoza je bila :
NAP: vanjski analni pregled uocava jedan laksi vlazni eczem
RT: Labavi analni sfinkter
RRS: Ulaz sa instrumentom do 25 cm. Ljigavica po celloj duzini sa jedon laksom hiperemiom, bez ulcerativnih, tumefakcija ili drugih promena, osim jedne izrazene inekcione mreze krvnih sudova.
Eto to je bilo tokom pregleda tada. Mene starh najgoreg? Molim te kazi mi vise za tu dijagnozu i dali treba opet da uradim taj test a toliko mi se gadi od njega jer je uzasno?
KKS kompletna krvna slika,biohemija je glukoza,holesterol i ostalo sta je ljigavica ne znam a kolonoskopija je pregled celog kolona felxibilnom instrumentom a rektoskopija samo rektuma.Inace sta je to najgore?? objasnite vi sad meni??
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Aha ok fala. Kks kako vi to kazete sam uradila prije 2 nedelje i bilo je sve u redu nalazi su bili ok. Veruj ni ja ne razumem sta je to ljigavica samo mi je doktor rekao da nije nista opasno i da treba da pazim na hranu.
A sto se tice najgore to znaci da se plasim da nemam neku tesku bolest ne daj Boze.
Kako se radi kolonoskopija dali isto kao i rektoskopija?
Fala ti Severus na odgovorima.
maxmara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 3:47 pm

Post od maxmara »

Emiz ti prvo treba da uradis ako imas prolive analizu stolice na bakterije, gljivice i parazite, to ti je osnovno.
Dzaba svi ostali pregledi koje radis, ako ti mozda imas neku bakteriju ili parazit koji uzrokuje tvoje probleme.
Jesi to do sada uradila otkad su poceli tvoji problemi?
Kolonoskopijom se radi pregled celog debelog creva, oko 1.5 m, celom duzinom, ako je potrebno i zavrsnog dela tankog creva, a rektoskopija ulazi do 25 cm.
Kolonoskopija je naprednija jer putem kamere koja se nalazi na sondi preko monitora se vidi svaki deo creva kroz koji se prodje, a postoji mogucnost uzimanja uzoraka tkiva sa razlicitih delova creva za detaljniju analizu.
Ali ti jos jednom kazem uradi prvo analizu stolice, jer je to osnova za radjenje bilo kojeg drugog pregleda.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Da maxmara danas sam isla na mikrobiologiji da uradim taj pregled da vidim da nemam neku bakteriu i bila sam na UZ i bilo je sve u redu a nalaze iz mikrobiologije dobicu sutra pa javi cu ti sta ce mi reci. Pa posle cemo videti.
Fala
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Zadravo
Uradila sam kontrolu na mikrobiologiji i ispalo je da imam Aeromonas Hydrophilia. Sta je to, i dali moze da uzrokuje dijareu i kakvi lekovi su pogodni za to?
Cao
maxmara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 3:47 pm

Post od maxmara »

Koliko sam sad procitala na netu i shvatila da je to bakterija koja se dobija uglavnom od kontaminirane vode i bas izaziva simptome koje si opisivala.
Postoje antibiotici kojima se leci.
Najbolje bi bilo da odes kod nekog dobrog gastroenterologa da te pregleda i prepise terapiju.
Nemoj da cekas, idi kod lekara sto pre mozes da ti ne bi unistila jos vise organizam nije bezazleno.
Eto ako ima neki lekar ovde na netu koji se bolje razume od mene pa da ti objasni jos nesto o bakteriji, strucnije.

Drago mi je sto si nasla uzrok problema.
Zelim ti brz oporavak :) .
Odgovori