tahikardija kod dece

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mfilipn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 11:52 am

tahikardija kod dece

Post od mfilipn »

Dete mi ima sest godina i povremeno je imao blaze tahikardije.Pre nekoliko dana mu se desila jaka tahikardija sa pulsom od 254 koju lekari na intezivnoj nezi nisu mogli da smire antiaritmicima cele noci sve dok se dete nije ispovracalo. Tokom noci mu je radjen EKG nekoliko puta i sve je bilo u redu. Pre nesto vise od godinu dana radjen mu je ultra zvuk srca,prvi EKG i nosio je holter i sve je po njima bilo u redu. Sada su mu postavili dijagnozu SVPT,ne znam na osnovu cega.Analize krvi koje su mu radjene tokom poslednjeg napada bile su sve u granicama normale.Detetu je prepisan propanol kao terapija i kontrola za dve nedelje. Nije trazeno da se urade bilo koje druge analize niti snimanja. Sta da radim, kome da se obratim.Koga lekara preporucujete u Beogradu posto je kod nas u Kragujevcu ocigledno opasno leciti decu, bolje reci ne izvodljivo.Sta mi Vi preporucujete kao potrebne analize bar za neki pocetak. Koliko sam uspela da saznam SVPT nije ni malo bezazleno oboljenje koje treba tek tako prepustiti cekanju.Unapred zahvalna.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

lecenje nastavite u beogradu, u tirsovoj ili na institutu za majku i dete.
nisu potrebne nikakve analize, svakom detetu se radi rutinska laboratorija, a u ovom slucaju je najvazniji ekg, holter, eho
Odgovori