Herpes, pomozite molim vas.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ocajnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 02, 2008 1:50 pm

Herpes, pomozite molim vas.

Post od ocajnica »

Pre neki dan moj decko je imao herpes na usnama, i zbog odnosa sam i ja dobila genitalni herpes. Nisam jos radila analize na hsv 1 i 2. Zanima me da li postoji opasnost da i on dobije genitalni herpes ili ne moze dobiti s obzirom da postoje antitela???
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

Nisam sigurna, ali za inkubaciju bilo kog virusa, pa i herpesa, potrebno je nekoliko dana - chak chini mi se najmanje 7...
Moguce je preneti herpes sa usne na genitalije (i obrnuto) direktnim ili manje direktnim kontaktom.
I koliko ja znam, ne postoje antitela za herpes, u smislu prelezao si ga i sad ga nemash... Zapravo, uvek ga imas, samo zavisi od organizma, od osobe do osobe, koliko cesto i da li ce uopste da ti se manifestuje. Mislim, svako moze da ga dobije, ili da ga ne dobije u zavisnosti od toga u kakvom mu je stanju imuni sistem. Ali jednom kad ga zaradis imas "druga" za ceo zivot.
Ali moras ici kod doktora.
Odgovori