Herpes, pomozite molim vas.
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Herpes, pomozite molim vas.
Pre neki dan moj decko je imao herpes na usnama, i zbog odnosa sam i ja dobila genitalni herpes. Nisam jos radila analize na hsv 1 i 2. Zanima me da li postoji opasnost da i on dobije genitalni herpes ili ne moze dobiti s obzirom da postoje antitela???
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
Nisam sigurna, ali za inkubaciju bilo kog virusa, pa i herpesa, potrebno je nekoliko dana - chak chini mi se najmanje 7...
Moguce je preneti herpes sa usne na genitalije (i obrnuto) direktnim ili manje direktnim kontaktom.
I koliko ja znam, ne postoje antitela za herpes, u smislu prelezao si ga i sad ga nemash... Zapravo, uvek ga imas, samo zavisi od organizma, od osobe do osobe, koliko cesto i da li ce uopste da ti se manifestuje. Mislim, svako moze da ga dobije, ili da ga ne dobije u zavisnosti od toga u kakvom mu je stanju imuni sistem. Ali jednom kad ga zaradis imas "druga" za ceo zivot.
Ali moras ici kod doktora.
Moguce je preneti herpes sa usne na genitalije (i obrnuto) direktnim ili manje direktnim kontaktom.
I koliko ja znam, ne postoje antitela za herpes, u smislu prelezao si ga i sad ga nemash... Zapravo, uvek ga imas, samo zavisi od organizma, od osobe do osobe, koliko cesto i da li ce uopste da ti se manifestuje. Mislim, svako moze da ga dobije, ili da ga ne dobije u zavisnosti od toga u kakvom mu je stanju imuni sistem. Ali jednom kad ga zaradis imas "druga" za ceo zivot.
Ali moras ici kod doktora.