Dolihokolon

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Dolihokolon

Post od kjarax »

Oduvek sam imala ceste probleme sa probavom , opstipaciju, ponekad hemoroide, krvave stolice..No,doktor mi je danas rekao, posle irigogrfije, da imam jako dugo crevo za osobu moje konstitucije, skoro duplo vece od normalnog i da tu postoji funkcionalan smetnja sto bi se moglo resiti mozda skracenjem creva. Evo njegova nalaza:deb. crevo prikazano dvojnim kontrastom, crevo je u celini znatno izduzeno, dominira izduzena sigma pa je eksploracija ove regije otezana. U lumenu dosta tecnosti. Transverzum spusten do male karlice
Ako je olaksavajuca okolnost, veoma se zdravo hranim i redovno pijem Donat mg. Da, zaboravila sam jos da je dr rekao i da sam kandidat za operaciju, ali za mozda jedno 10-15godina, posto su mi za sada svi nalazi KKS, UZ uredni, i da nastavim sa odgovarajucom ishranom, kao i da uzimam transilan. Zanima me zasto vec sad ne predlozi operaciju, verovatno bih sad kao mladja i zdravija lakse podnela.Molim za savet.
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Post od kjarax »

da li je neko uopste cuo za dolihokolon??? ima li kakav doktor ovde?? :(
BUBIICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 8:32 pm

Post od BUBIICA »

i ja sam prosle godine radila irigografiju. Imam veoma dugacka creva koja su spustena na karlicu. Nisu mi dali nikakvu terapiju. Mucim se stalno, evo danas sam uzela Probavitu, nisam imala stolicu vec 10 dana. Helikobakterije imam vec 2 godine. 3 ture terapije sam odradila , sad u junu idem na kontrolu.Radila sam u butiku, mnogo sedela, sto je dodatno otezavalo stanje. Na kraju sam dala otkaz. Nema dana bez bolova.
U vezi operacije; nemoj zuriti, moja pokojna baba je govorila da te stvari bolje ne cackati, jer nikad vise nece biti kako treba.
Valjda treba da naucimo da zivimo sa tim!
pozdrav i sretno
Odgovori