nalaz lekara specijaliste-ako moze objasnjenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
animus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:12 pm

Post od animus »

Kolposkopski nalaz na gornjoj usni od 3 do 13 satimozaicno polje koje ide prema kanalu, SCH slabo pozitivan,oko orificijuma suspektana AW EPITEL slabo se boji jodom,SCJ jasno vidljiva,PA II grupa,retka diskarioza.
U lokalnoj anesteziji uradjena biopsija grlica omcicom i materijal poslat na HPP.
DG CERVICITIS CHR BIOPSIO PVU-
Sta ovo sve znaci?ako moze na srpskom :roll:
animus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:12 pm

Post od animus »

Juhu,jel video neko moju poruku :roll:
anuska 83
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:24 pm

Post od anuska 83 »

juhu,video je, :) ali ovo je pitanje za doktore,kojih ovde ocigledno nema!! koliko sam ja razumela bukvalan predvod tvoje dg je hronicno zapaljenje grlica materice ,e sad to biopsio pvu,ne bih znala !! :lol: pa sta su ti rekli dr koji su ti to sve radili ,imaju li oni neko objasnjenje!
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Koliko ja znam biopsija pvu je isjecak sa ranice.Jesu ti rekli da imas ranicu na grlicu materice?Nalaz je slican mom a ja imam ranicu i treba da radim biopsiju.Sacekaj nalaz biopsije pa ces znati na cemu si.Sve najbolje!
Odgovori