Eserihija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Dumi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 11:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Eserihija

Post od Dumi »

Ja imam problem sa E. coli 6 meseci. Problem je poceo tako sto mi se nakon odnosa pojavila erozija na ulazu u vaginu pa sam otisla ginekologu. Izolovana je E. coli, dobijala sam Ciprocinal i Polyginax vagg. Potom su brisevi bili sterilni. Nakon mesec dana ponovo se pojavila erozija, brisevi su bili sterilni. na naerdnoj konrtoli sam pored E. coli imala i Enterococcus spp. Prakticno od oktobra do danas sam stalo na TH po antibiogramu sa po tri nedelje pauze i imam ili udruzenu infekciju ili samo Enterococcus spp. Poslednji bris koji je stigao danas pokazuje da se bakterije senzitivne na razlicite antibiotike a da su samo sa brisa rane senzitivne na isti. Prethodni ginekolog je mislio da je mozda pametno laserski odstraniti eroziju, ali to nece spreciti infekciju. Sadasnji predlaze probiotske preparate tipa Lactogyn, lokalno Ovestin krem zbog jacanja sluzokoze. Naravno, mislim da je jasno sto me to toliko opterecuje-jer zelim da postanem majka. Moj suprug je uradi sve analize, nalai su bili uredni.
Takodje imam nameru da odem na pregled debelog creva jer poslednjih meseci imam problema sa hemoroidima i nekako mislim da ovo sto mi se desava ima veze sa tim.
Volela bih ako bi mi neko odgovorio da li ima iskustva sa probioticima i da li je to pomoglo u trajnom izlecenju infekcije?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Meni su probiotici pomogli da se resim gljivica (udruzeno sa drugim terapijama, ali ja nastavljam sa probioticima da bih odrzala dobru vaginalnu floru). E-coli je jako zeznuta, ja sam je imala u mokraci i antibioticima sanirala ali mi se dva puta posle toga javljala, po pravilu usled opsteg pada imuniteta. Imam utisak da, kada se jednom pojavi, nikada je se ne resimo nego ostane kao "slaba tacka" koja se pretvori u zariste kada ostatak imunog sistema padne. Zato su mozda probiotici dobri, da doprinesu opstem zdravlju i na taj nacin suzbiju ponovo javljanje eserihije. Isto tako - pokusaj da unosis sto vise nezasladjenog soka od ribizle, meni je i to pomoglo da se resim e-coli svojevremeno.
Dumi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 11:41 am

Post od Dumi »

Hvala ti na informaciji. Vise puta sam bila na ovom sajtu ali nisam aktivno ucestvovala. Shvatila sam da ima toliko zena sa problemom slicnim mojim. Probacu da poradim na imunitetu. Naravno, znacilo bi mi ako bi jos neko podelio iskustvo. Hvala unapred.
silveracid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 3:11 pm

Post od silveracid »

enteroko je bakterija koja cesto prati eserihiju, i meni se to desavalo. ja imam jednu od te dve u uretri, stalno imam probleme ali stvari drzim pod kontrolom srebrnom vodom koju pijem i upotrebljavam lokalno.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Ovo je stoti put na forumu kad se pomene ginekoloska lokalizacija Eserihije, odmah se bar 5-oro javi sa savetima lecenje Eserihije uroloske lokalizacije!Dal' shvate razliku?
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Dumi kakve imas simptome ako je eserihija u sekretu,ja sam cula za urinarni trakt da pomaze caj i tablete od brusnice e sad neznam dali bi pomoglo i kad je u sekretu.Za pocetak ojacaj imuni sistem! :D Pozdrav i sve najbolje!
silveracid
Novi član
Novi član

Post od silveracid »

zato i kazem da sam je upotrebljavala lokalno (srebrnu vodu) a to znaci sipate malu kolicinu iste na svoj polni organ (ili na deo gde se nalazi uretra, zavisi gde imate problem)!!!
silveracid
Novi član
Novi član

Post od silveracid »

jos jedna stvar,
srebrna voda se pije u malim kolicinima i prevashodno je namenjena poboljsanju imunog sistema. koriste je ljudi koji su smrtno bolesni ali i oni koji su zdravi. predstavlja preventivu ali i lek. ljudi njome lece akne, ciste na jajnicima, kancere i sl. pa ne vidim zasto ne bi pomogla i kod ginekoloskog problema izazvanog bakterijom i jos bitnije ne vidim kako je ova voda povezana sa lecenjem samo urinarnih infekcija (ako sam pomenula da to moze da pomogne onda verovatno postoji razlog sto sam to uradila)...
pije se tri puta na dan po kasicica ili par gutljaja, ja sam npr. pila jedan gutljaj ujutru i jedan uvece, s tim sto sam uvece primenjivala i lokalno na zariste sto se i savetuje ukoliko je moguce dopreti do tog mesta.
pola litra vode kosta nekih 900 din. a kupuje se u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.
Tida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 2:05 pm

Post od Tida »

Ne znam da li ce ti moja prica pomoci, jer sam ja imala e.c.u mokraci - 3 miliona.Mene su lecili inekcijama gentamicina i nekim antibiotikom(iskreno- ne secam se kojim ).Znam da je u to vreme, pre tri godine odprilike,pola beograda imalo problem sa e.c. ... Sve u svemu mojoj svekrvi je pomogla prirodna varijanta sa 4 dana patnje manje, i od tad ja preventivno svake godine kad mi padne imunitet(prolece)obavezno klopam ovo >
100 gr korena od persuna(izrendanog)
100 gr celog limuna(sa korom,bez kostica-ima nesto u njima sto ne valja)
100 gr meda
100 gr maslinovog ulja

Sve se to lepo izmesa, i drzi u frizi.
Klopa se 3xdnevno 1/2h pre klope ili posle klope 1h.
Ova kolicina je za nedelju dana.
Naravno pijes usput gomilu caja tj tecnosti,bar 2 litra.
Nadam se da ce ti to pomoci, ako nista dugo zdravo je ...
Inace, posto sam bila u panici od e.c., trazila sam odgovore na svim mogucim mestima, pa sam i od knjigovodje cula da je njoj pomogao neki nemacki caj koji se prodaje u limenkama i zove se solubitrat -m.
Drzim ti fige da se otarasis e.c. - znam kako je ruzno...
Pozdrav
Odgovori