Hipoperistalticka aktivnost tankog creva
Hipoperistalticka aktivnost tankog creva
Molila bih sve one koje znaju o cemu se radi, o ovoj postavljenoj dijagnozi mojoj drugarici /koja nema pristup internetu nazalost/ i koja me je zamolila da joj potrazim kakva je ovo bolest i kako se ona leci da mi odgovore na ovu temu. Takodje se izvinjavam ako je vec negde slucajno postavljena ista tema. Nadam se da sam na dobrom mestu ipak pokrenula potragu. Inace moja drugarica muke muci od kraja prosle godine, ucestale mucnine, dijareja, prima infuzije, primila je i enteroklizu ne jednom, rekli su joj da ima subkluziju, pa sad ovo. Prosla je kroz dvadesetak specijalista. Ima i drugih ranijih zdravstvenih tegoba. Izvadjena joj je materica posle carskog reza, beba rodjena ziva nestala u bolnici! Posle joj rekli da je umrla! Nedavno dobila poziv za to dete za upis u skolu! Posle vadjenja materice usledilo je jos par operacija. Sada ima i policisticne jajnike, priraslice, problem sa zuci. Unapred hvala svima ... Molila bih i za strucan savet nekog od lekara. Puno hvala.
naya
Znacenje dijagnoze
Hipoperistalticka aktivnost tankog creva - sta to znaci, odnosno moze li neko da protumaci ovu dijagnozu
Drugarica ima i subkluziju, to je kako sam razumela pred zapletaj creva. Nisam bas upucena ali zelim da joj pomognem barem da prikupimo neke informacije a naravno ona ce biti pod nadzorom specijalista ...
Tamarataft, nisam sigurna da umete bas vi da odgovorite na pitanje odnosno problem koji muci moju drugaricu, jer ste fizioterapeut ako mogu da primetim. U medjuvremenu je moja drugarica isla na VMA u Beograd, trebao je konzilijum da odluci sta ce ali se ona i dalje jako lose i slabo oseca, pa je uz ucestalo primanje infuzije, povracanje i dijareju od decembra prosle godine napokon primljena na Kliniku u NS, na internu gde i dalje samo infuziju prima jer su praznici! Nemam dodatnih info ... Molila bih nekoga strucnog da se ukljuci u temu. Hvala u ime moje drugarice.

Tamarataft, nisam sigurna da umete bas vi da odgovorite na pitanje odnosno problem koji muci moju drugaricu, jer ste fizioterapeut ako mogu da primetim. U medjuvremenu je moja drugarica isla na VMA u Beograd, trebao je konzilijum da odluci sta ce ali se ona i dalje jako lose i slabo oseca, pa je uz ucestalo primanje infuzije, povracanje i dijareju od decembra prosle godine napokon primljena na Kliniku u NS, na internu gde i dalje samo infuziju prima jer su praznici! Nemam dodatnih info ... Molila bih nekoga strucnog da se ukljuci u temu. Hvala u ime moje drugarice.
naya