reuma ili nesto drugo?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
coccinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 5:02 pm

reuma ili nesto drugo?

Post od coccinella »

U pitanju je pozitivan nalaz Waaler-rose-titar i Latex-RF test-a. Antistreptolizinski titar (ASTO)je manji od 200, sto je normalan nalaz.
koliko ja znam u pitanju su faktori reume, ali svako detaljnije objasnjenje bi dobro doslo..
da li to predstavlja neku bolest i kako se leci. imam 22 godine, sto je cini mi se rano za reumu

hvala unapred
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ovakva kombinacija nalaza najvise ide u prilog reumatskog zapaljenja. Redje se moze javiti kod neke druge bolesti.
Godine same za sebe nisu kriterijum da li neko boluje od neke vrste reumatizma ili ne.
Posto sami laboratorijski nalazi nisu garancija da li neko boluje od reumatizma ili ne, mislim da je najbolje da se javis reumatologu koji ce na osnovu analiza, pregleda i (eventualno) rentgenskih snimaka proceniti o cemu se radi i kakvo je lecenje najsvrsishodnije.
S obzirom da postoji mnogo kriterijuma koji potvrdjuju, ili iskljucuju, postojanje reumatske bolesti, ne vredi da ih ovde nabrajam jer cu verovatno neki zaboraviti da spomenem. (Jako se plasim postavljanja dijagnoze na osnovu 3-4 recenice)
coccinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 5:02 pm

Post od coccinella »

jos jednom hvala na odgovoru.
sutra imam zakazano kod ortopeda tako da cu, nedam se, najzad saznati o cemu se radi.. imam nalaze za EMG, krvnu sliku (standardnu),rendgenski snimak i gore navedene nalaze.
Odgovori