U pitanju je pozitivan nalaz Waaler-rose-titar i Latex-RF test-a. Antistreptolizinski titar (ASTO)je manji od 200, sto je normalan nalaz.
koliko ja znam u pitanju su faktori reume, ali svako detaljnije objasnjenje bi dobro doslo..
da li to predstavlja neku bolest i kako se leci. imam 22 godine, sto je cini mi se rano za reumu
hvala unapred
reuma ili nesto drugo?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ovakva kombinacija nalaza najvise ide u prilog reumatskog zapaljenja. Redje se moze javiti kod neke druge bolesti.
Godine same za sebe nisu kriterijum da li neko boluje od neke vrste reumatizma ili ne.
Posto sami laboratorijski nalazi nisu garancija da li neko boluje od reumatizma ili ne, mislim da je najbolje da se javis reumatologu koji ce na osnovu analiza, pregleda i (eventualno) rentgenskih snimaka proceniti o cemu se radi i kakvo je lecenje najsvrsishodnije.
S obzirom da postoji mnogo kriterijuma koji potvrdjuju, ili iskljucuju, postojanje reumatske bolesti, ne vredi da ih ovde nabrajam jer cu verovatno neki zaboraviti da spomenem. (Jako se plasim postavljanja dijagnoze na osnovu 3-4 recenice)
Godine same za sebe nisu kriterijum da li neko boluje od neke vrste reumatizma ili ne.
Posto sami laboratorijski nalazi nisu garancija da li neko boluje od reumatizma ili ne, mislim da je najbolje da se javis reumatologu koji ce na osnovu analiza, pregleda i (eventualno) rentgenskih snimaka proceniti o cemu se radi i kakvo je lecenje najsvrsishodnije.
S obzirom da postoji mnogo kriterijuma koji potvrdjuju, ili iskljucuju, postojanje reumatske bolesti, ne vredi da ih ovde nabrajam jer cu verovatno neki zaboraviti da spomenem. (Jako se plasim postavljanja dijagnoze na osnovu 3-4 recenice)
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 5:02 pm