ako neko zna... sta bi moglo biti...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

ako neko zna... sta bi moglo biti...

Post od milicica »

Zamolila bih nekog da mi pomogne ako zna ili ima slicno iskustvo kao ja da mi odgovori...naime ja jesam imala pre 4 godine koksaki,citomegalo i epstenbar prelezala sam na nogama to sve nisam ni znala i ostale su posledice naravno ...vodili me kao miokarditis to je bila dijagnoza...stabilizovalo mi se stanje od kraja 2006 do letos kada sam opet imala temperaturu koja je trajala dva meseca,gusenja,malaksalost i mesec dana konstantne bolove u grudima sam imala,poslala sam krv na torlak i uz sve one viruse koji su pre bili imala sam adeno viruse cije su vrednosti bile povecane.mislila sam da je sve to proslo medjutim od decembraa 2007 do februara opet sam imala bolove u grudima i temperaturu dva meseca koja se kretala od 37-37.5 (a dva dana je bila 38 konstantno)imala i gusenja ,zamaranja i opet tu neku slabost...otisla sam kod mog kardiologa on me maltene izbacio pogledo na ultra zvuk reko mi "perikard hiperehogen sa minimalnom kolicinom tecnosti"uz to rekao samo"to ce da te boli ceo zivot"i nije mi dao nikakvu terapiju niti mi ista rekao.Ja ne budem lenja posto ovde nece da me prate odem kod privatnog kardiologa februara mi radio ekg i ultra zvuk srca i po njemu nalazi su tada bili:
"astenicna,marfanoidnog izgleda.cor.akcija srca ritmicna,povremene ekstrasistole,frekvencija 84 u min,tonovi jasni,nad a.pulmonalis akcentovan II ton ,na vrhu mezosistolni klik i telesistolni sum,nad Erb-om protosistolni sum 2/6."
sto se tice ultra zvuka nalaz je sledeci:
" leva komora je normalnih unutrsnjih dimenzija,normalnih zidova ,ocuvane globalne kontraktilne funkcije,bez poremecaja segmentne kinetike.postoji diskretan konkavitet zadnjeg zida.koren aorte je normalnih dimenzija,uredne separacije kuspisa,bez znacajnog gradijenta na uscu.leva pretkomora i desne srcane supljine su u granici normale.mitralni kuspisi su miksomatozno izmenjeni,ugibaju se,registruje se mitralna regurgitacija do +1.registruje se trivijalan trikuspidna regurgitacija,pritisak u desnom srcu je ocuvan.perikard je jaceg ehoa iza zadnjeg i lateralnog zida,bez efuzije."
Pre mesec dana radili su mi holter i nalaz je:
"osnovni srcani ritam bio je sinusni.registruje se ukupno 103076 otkucaja srca.prosecna srcana frekvenca bila je 75/min.minimlna srcana frekvenca bila je 41,a maksimalna srcana frekvenca bila je 134.pauza vecih od 2.5 sec nije bilo.registrovano je 2113 pojedinacnih VES 20 tipa bigeminija i 9 tipa trigeminije.registrovano je 5119 pojedinacnih SVES bigeminija 65 i 179 SVES trigeminija.st depresija nije bilo."
E tad su mi dali da pijem izopamil tri puta dnevno sto i radim samo da napomenem da sam ponovo radila analize na viruse ali u nisu i tu su bili adeno virusi al najgore sto mi nisu napisali kolike su vrednosti svih virusa pise samo da su ostali negativni a adeno virusi pozitivni.I to je nekako proslo al ono sto me sada interesuje smirilo se bilo stanje donekle.Sada su opet vec nekih nedelju i po dana krenule temperature sad je konstantno 37.5 i malaksam jedino sto imam to su neki bolovi u levoj plecki i u predelu srca ,najgore sto imam i gusenja i zamaranja i samo mi se spava ne mogu nista da radim slomi me temperatura valjda:( i imam takodje bolove u stomaku ....zbog svega ovoga vam se obracam jer ja vise ne znam sta bi moglo sve ovo da znaci i bude i sta je uzrok mojim aritmijama i svemu kad god pitam nekog od doktora infektologa ili kardiloga svi samo slegnu ramenima il se prave da me ne cuju a ja postajem jako ocajna jer stvarno vise nemam snage sa svim ovim da se borim...zato Vam se i obracam i izvinjavam sto sam napisala sve ovo al bolje je sve da napisem da bi makar pokusali da mi kazete sta je uzrok mom stanju po Vama ...da dodam samo da mi je eho abdomena u redu i da sam bila kod stomatologa promenio mi stare neke plombe i to sam uradila al nisam imala nijedana zub za popravku. Hvala Vam.....
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Sada vam je srce ok, sem promena na holteru, koje regulisete Verapamilom.
Virusi su negativni, sem +Adeno /titar?/, od koga najverovatnije i poticu te subfebrilne emperature, malaksalost, pospanost i td.
Jacajte imunitet kvalitetnom ishranom, polivitaminima, uzmite bolovanje ili odmor bar 20-ak dana radi mirovanja i proverite KKS,Gly,fT3,fT4,TSH.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
milicica
Stalni član
Stalni  član

samo jos nesto...

Post od milicica »

Zamolila bih Vas doktore ja sam uradila neke analize juce a sto se tice hormona stitne zlezde ti rezultati sticice mi za nedelju dana pa cu ja da vam se javim i sa njima.Inace da napomenem da i dalje imam temperaturu,a trenutni rezultati su:
Se 4
creatinine 60.82
urea uv 5.3
Na 136
K 4.54
Fib 2.8
CRP neg
RF neg
%LYM 31.7 #LYM 1.2 (pise neko slovo L )
%MON 5.9% #MON 0.2(pise neko slovo L)
%GRA 62.4% #GRA 2.5

WBC 3.9
RBC 4.44
HGB 16.1 ( Ovde stoji neki znak upitnika)
HCT 40.1
PLT 177
PCT 162
MCV 90
MCH 36.3 H
MCHC 40.2 H
RDW 13.9
MPV 9.1
PDW 16.9
kad pogledam vrednosti sa strane cini mi se da su mi malo povecane vrednosti MCH.MCHC,a i ovo HGB je na gornjoj granici jer to ukazuje na nesto ili ? a ove druge vrednosti sto se tice #LYM i #MON su nize...I samo bih da Vas pitam jos nesto...Zbog cega mi ruke i noge poplave ,budu modre u redu kad je zima i hladno al sad kad je 20 stepeni...?sta bi to moglo biti?
Hvala Vam
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Navedene analiza su ok.
problemi sa perifernom cirkulacijom mogu biti i simpatickog tj vazospasticnog tipa psihosomatskog porekla ali i posledica sistemskog oboljenja krvnih sudova. Da ne davim sa dijagnozama odokativno, javite se reumatologu, lako se da iskljuciti ili potvrditi sa malo imunoloskih pretraga.
Ali, prvo analize za stitnjacu.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
milicica
Stalni član
Stalni  član

Post od milicica »

uradila sam hormone stitne zlezde i rezulati su sledeci:
T3 1.24 ref vrednosti 0.78-2.53
T4 46.72 referentne vrednosti 58-15.4
TSH 0.80 referentne vrednosti 0.47-5.01
posto mi je do sada stitna zlezde kao i hormoni bili su uvek u redu ,zanima me da li sada ovo sto mi je malo niza vrednost T4 moze neke smetnje da pravi u organizmu i da li hoce to da daje simptome gusenja i bolova u srcu?mozda glupo pitam al nikad nisam do sad imala problema sa tim a danas sam na ulici imala uzasan bol u grudima koji je trajao nekih 5 min nisam mogla da se pomerim ni da govorim...mozda je to posledica miokarditisa i prolapsa koji imam...
Bila bih Vam zahvalna kad bi mi odgovorili ...i samo jos jedno pitanje ako treba da se leci ovo u vezi hormona jel se piju neki lekovi ili kako vec to sve ide ako mozete da mi objasnite....
Hvala Vam...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ne i ne treba da koristite hormonalnu Th. Simptomi koje navodite bas i ne idu u prilog prelezanom miokarditu i prolapsu vec vise lice na vazospasticnu anginu pectoris. Svakako bi bio pozeljan detaljan pregled kardiologa sa testovima opterecenja, mozda SPECT scintigrafija sa opterecenjem Dipiridamolom.
Odgovori