Prosle godine sam duze vreme mala problema sa mucninama, nadimanjima i iznenadnim prolivima, na svake dve nedelje, samo jednokratno, ali jako intezivno! Utvrdjena mi je Helico bakterija i nakon terapije, nestale su mucnine i nadimanje, ali sam prolive imala sa vremena na vreme.
Zatim su mi se ponovo javile mucnine i nakon gastroskopije utvrdjen mi je blagi gastritis i nisam dobila nikakvu terapiju i doktor mi je rekao da mi je to psihicki i da je stomak ogledalo duse. Istog trenutka mi je bilo bolje!

Moje pitanje vezano u stvari za prolive ili meku stolicu koje imam pri svakom i najmanjem stresu.Stolica je tada jako neprijatnog i jakog mirisa i nesto cudno sto mi se u poslednje vreme cesto desava, a to je neko blago bridenje u podruciju anusa. Osim gastroskopije mi nije nista vise uradjeno, pa mi je ipak ostalo da se pitam da li je potreban jos neki pregled i da li je potrebno da pronadjem drugog doktora.Imam 29 god., anksiozna sam vec poslednjih nekoliko godina, od kad sam prvi put dobila napad panike, sa kojim sam se manje vise izborila. Tada sam bila kod psihijatra koji mi je istog trenutka kada sam otvorila usta prepisao lekove, sto me je jako uplasilo jer sam se tada prvi put sa tako necim susrela, a on se nije ni potrudio da mi objasni moje stanje i da me utesi da to nije toliko strasno. Znam da bih trebalo da odem kod psihijatra i sada, ali se ne nalazim u Srbiji, pa mi je to sve malo komplikovano!
Kako mogu da pomognem sebi?
Hvala unapred